Musikkfestuka: Flora Eallin

Flora Eallin er grønn vitamin-smoothie, en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose. Det er også premieren for Nordnorsk Jazzensemble, som er landsdelens aller første store, profesjonelle ensemble innen jazz og improvisasjonsmusikk. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Musikkfestuka: Flora Eallin Start mandag 9. aug 2021 19:00 Slutt 9. aug 2021 20:00 Arrangør Nordland Musikkfestuke Sted Sinus Les mer

mandag 9. aug 2021 19:00 Sinus
Kjøp billetter
09.08.202119:00 Eline Christine Aunmo

Fakta

Dag 1 9. aug 2021 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Nordland Musikkfestuke Sted Sinus Kategori Sinus

Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen. Med et helt nytt bestillingsverk av den tromsøbaserte duoen Leagus er det duket for en konsert der særpreget og mangfoldet innenfor jazz og beslektet musikk får skinne.

Sammen med Leagus og Nordnorsk Jazzensemble får vi ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker. En tematikk som får sitt helt spesielle uttrykk gjennom ensemblets egenartede musikere og instrumentering.

Leagus består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et innovativt, samisk nymusikk-/improband. Bandet har med sine to utgivelser Lea Áigi (2016), og Naimaka (2019) høstet utelukkende strålende kritikker.

I tillegg står Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals i denne konserten. Sandnes har samarbeidet med LEAGUS ved flere anledninger, hvor de har gjort seg bemerket med sine visuelle konserter.

Nordnorsk Jazzensemble:
Frode Larsen, vokal
Elina Waage Mikalsen, vokal
Herborg Rundberg, piano
Kristian Svalestad Olstad, gitar
Fred Glesnes, sax
Sondre Kleven, sax
Ola Asdahl Rokkones, sax
Marianne Halmrast, bass
Arnfinn Bergrabb, trommer
Christer Jørgensen, trommer
Torbjørn Thrane Sandnes, lysdesign
Thor-Ivar Lund, lyddesign

 

Konserten er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Musikk i Nordland. Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Relaterte aktiviteter