L

HVA ØNSKER DU Å SE?

GHva ønsker du å se?

Har du ønsker for hva du vil se på Stormen? Ris eller ros? Send oss en melding!

Send melding
w

Dido & Aeneas

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Dido & Aeneas Start onsdag 7. aug 2019 19:00 Slutt 7. aug 2019 20:20 Arrangør NORDLAND MUSIKKFESTUKE Sted Store sal Les mer

onsdag 7. aug 2019 19:00 onsdag 7. aug 2019 20:20 Store sal
Kjøp billetter
07.08.201919:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 7. aug 2019 19:00 - 20:20RArrangør NORDLAND MUSIKKFESTUKE Sted Store sal

Bjarte Eike leder denne oppsetningen av mesterverket Dido & Aeneas. Med musikk av Henry Purcell og libretto av Nahum Tate er dette

verdens eldste engelskspråklige opera som fortsatt spilles. Det er også verdt å merke seg at overtyren til denne utgaven er helt nyskrevet av Bjarte Eike og Jon Balke. Regien i denne nye og dramatiske oppsetningen er ved Thomas Guthrie.

I tittelrollene som henholdsvis Dido og Aeneas finner vi Caitin Hulcup og Matthew Long. I tillegg møter vi Rowan Pierce i rollen som Belinda og Thomas Guthrie som Trollkvinnen. Dukkespillere er Laura Caldow og Mikey Brett.

Historien i denne korte operaen baserer seg på det romerske nasjonaleposet Aeneiden, skrevet av Vergil. Den trojanske prins Aeneas og Kartagos dronning Dido elsker hverandre, men sterke krefter er imot deres kjærlighet. En trollkvinne ønsker å svekke Didos makt og ødelegge byen. Hun lurer Aeneas til å forlate Kartago, og Dido blir rasende. Aeneas ombestemmer seg, men for Dido oppleves sviket for stort. Hun sender ham bort og står igjen i fortvilelse, til tonene av Didos klage – en av operahistoriens mest hjerteskjærende arier, før hun tar livet av seg.