L

HVA ØNSKER DU Å SE?

GHva ønsker du å se?

Har du ønsker for hva du vil se på Stormen? Ris eller ros? Send oss en melding!

Send melding
w

Engegårdkvartetten med Ola Kvernberg

Når Stormen-profil Ola Kvernberg og Engegårdkvartetten møtes i Stormen Konserthus, kan vi love kvalitet i verdensklasse. Kvernberg er en av landets mest anerkjente musikere, med et stort publikum både i inn- og utland. Dette er hans andre konsert som Stormen-profil og vi får her oppleve han både som komponist og kammermusiker. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Engegårdkvartetten med Ola Kvernberg Start torsdag 24. okt 2019 19:00 Slutt 24. okt 2019 21:00 Arrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Les mer

torsdag 24. okt 2019 19:00 Stormen Lille sal
Kjøp billetter
24.10.201919:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 24. okt 2019 19:00 - 21:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal

Engegårdkvartetten så dagens lys under den spektakulære midnattssolen i Lofoten i 2006. Kvartetten med med Arvid Engegård i spissen ble raskt ettertraktet både i Norge og internasjonalt, og de har gjestet Stormen med bravur en rekke ganger.

 

Joseph Haydn blir gjerne kalt både «symfoniens far» og «strykekvartettens far» på grunn av hans viktige bidrag i disse musikkformene. Som åpning på konserten får vi høre hans friske og humoristiske strykekvartett op.33 no. 2 med tilnavnet «The Joke».

 

Konserten fortsetter med Johannes Brahms sin vakre a-moll kvartett opus 51 nr. 2, i tråd med Engegårdkvartettens fokus på Brahms i 2019. Det går rykter om at Brahms kastet tjue kvartetter før han tillot seg selv å gi ut Opus 51, men populariteten til disse kvartettene er bevis på at han endelig lyktes. Kvartetten er både melodisk og dramatisk, med en siste sats basert på den Ungarske folkedansen «Czardas».

 

Etter pause fremføres Kvernbergs nye verk "Hypnagogia, skrevet for han og Engegårdkvartetten i 2019. Komponisten selv sier om verket: "Hypnagogia" er den tilstanden man er i transit fra våken til søvn. Jeg har omfavna en mer progressiv måte å skrive musikk på denne gangen, og faktisk skrevet verket mer eller mindre kronologisk fra A til Å, med noen solide runder helhetstankegang og formmessig flikk mot slutten. Det vil si at jeg har latt digresjoner, assosiasjoner og til og med avsporinger få lov til å hale og dra i stykket, og denne "bordet fanger"- metoden har blitt en enormt givende dogme denne gangen.

 

Konserten avsluttes med Ola Kvernbergs verk «Flukten» fra 2017, også det komponert for Kvernberg og Engegårdkvartetten.