L

HVA ØNSKER DU Å SE?

GHva ønsker du å se?

Har du ønsker for hva du vil se på Stormen? Ris eller ros? Send oss en melding!

Send melding
w

Middagsmatiné! Det Norske Kammerorkester med Tine Thing Helseth

Søndag 13. oktober braker det løs i Stormen Konserthus når Det Norske Kammerorkester kommer på besøk med trompetist Tine Thing Helseth under ledelse av Arvid Engegård. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Middagsmatiné! Det Norske Kammerorkester med Tine Thing Helseth Start søndag 13. okt 2019 16:00 Slutt 13. okt 2019 18:00 Arrangør Stormen Konserthus Sted Store Sal, Amfi Les mer

søndag 13. okt 2019 16:00 Store Sal, Amfi
Kjøp billetter
13.10.201916:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 13. okt 2019 16:00 - 18:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Store Sal, Amfi Kategori Konsert

Dørene åpner/middag serveres fra og med kl. 15.00
Konsertstart er kl. 16.00

Som en av Europas fremste trompetister, er Tine kjent for sin lyriske klangverden og unike evne til å nå helt inn i musikkens innerste fibre. Kammerorkesteret har i mange år hatt et fruktbart samarbeid med Tine inkludert trompetvirtuosens debutplate som fikk glimrende kritikker både nasjonalt og internasjonalt.

Denne kvelden får vi oppleve deres gnistrende samspill med nytt og gammelt i frodig blanding. Etter Albinonis lyse trompetkonsert tar vi steget fra barokken inn i det 21. århundre. ‘For trompet og strykere’ (2017) er spesielt skrevet for Tine av den Oscar-vinnende komponisten Elliot Goldenthal, mest kjent for originalmusikk for filmer som Frida og Batman Forever. Hans tonespråk består ofte av mystiske, dramatiske klanger, og i dette verket gir Goldenthal solisten kunstnerisk frihet til å improvisere, noe som gir rom for dypsindig refleksjon og leken virtuositet.

Kammerorkesteret briljerer også med et program med stor spennvidde når de byr på kjente, ikoniske verk som Bachs Brandenburgkonsert nr. 3, Samuel Barbers vidunderlige vakre Adagio for strykere og til slutt Bartoks Divertimento for strykere som henter inspirasjon fra den flotte ungarske folkemusikken. Under Arvid Engegårds ledelse, blir det garantert et musikalsk fyrverkeri med mye kjent og noen overraskelser.

Program Johann Sebastian Bach: Brandenburgkonsert nr. 3 Samuel Barber: Adagio for strykere Tomaso Albinoni: Trompetkonsert i d-moll Elliot Goldenthal: For trompet og strykere Béla Bartók: Divertimento for strykere

Relaterte aktiviteter