Arktisk Filharmoni: Arvid Engegård - Forspill til sommer

Med Bodøs egen Arvid Engegård i spissen går vi sommeren i møte med kjent og kjær klassiske musikk. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Arktisk Filharmoni: Arvid Engegård - Forspill til sommer Start torsdag 3. juni 2021 19:00 Slutt 3. juni 2021 20:00 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Les mer

torsdag 3. juni 2021 19:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 3. juni 2021 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Kategori Annet

Billetter i salg 14. mai.

Fiolinvirtuosen kommer til hjembyen Bodø med et program av herlige klassiske perler. Sammen med sinfoniettaen bys det opp til lette valser, sommerviser og sommarsong. Vi får høre komponister som Strauss, Backer Grøndahl og Wienawski - og ikke minst et gnistrende virtuost fiolinspill i for eksempel klassikeren som Czardas av Monti.

Arvid Engegård har i en årrekke hatt en internasjonal karriere som solist og kammermusiker. Allerede i studietiden i Salzburg begynte han som konsertmester i Camerata Academica. På 90-tallet ledet han den verdenskjente Orlando-kvartetten i Amsterdam. Han etablerte i 2006 Engegårdkvartetten, som siden har vært et av Norges mest kjente og aktive kammerensembler.

Siden 1999 har Arvid også vært aktiv som dirigent, og har jevnlig gjestet alle de norske orkestrene, og var i flere år sjefdirigent for det som i dag heter Hærens Musikkorps, på folkemunne kjent som divisjonsmusikken. I tillegg har han gjestet en rekke utenlandske orkestre, som Sveriges Radios Symfoniorkester og Europa BBC Concert Orchestra.

Relaterte aktiviteter