Arktisk Filharmoni: Kornstad og Angelico

To tenorer og en mezzosopran. Hva gjør du når du er en av Norges ledende jazzsaxofonister – og operasanger? Da skriver du til Arktisk Filharmoni og foreslår noe helt spesielt. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Arktisk Filharmoni: Kornstad og Angelico Start torsdag 6. feb 2020 19:00 Slutt 6. feb 2020 21:00 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Stormen Lille sal Les mer

torsdag 6. feb 2020 19:00 Stormen Lille sal
Kjøp billetter
06.02.202019:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 6. feb 2020 19:00:00 - 21:00:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Stormen Lille sal Kategori Konsert

For tiden har jeg et prosjekt med Det Norske Kammerorkester, samt en trio med Frode Haltli (akkordion) og Mats Eilertsen (bass), og i tillegg gjester jeg orkestre rundt om i Europa som en smule annerledes tenorsolist, med egne arrangementer i håndbagasjen, og saxofonen såvisst ikke lagt på hylla. Som 32-åring befant Håkon Kornstad seg i New York for å spille saxofon, og kjente at han trengte en ny retning eller utfordring. Så avla han Metropolitan Opera et besøk. Og det endret alt. 

Aftenpostens klassiskanmelder Maren Ørstadvik skrev nylig dette: "Banebrytende skjønnhet. Håkon Kornstads unike blanding av saksofonjazz og operasang er en helt egen sjanger. Hudløst, imponerende og himmelsk vakkert på en aldeles upolert måte som er ganske sjelden i klassiskverden. (…) En gyllen anledning for å nysgjerrige lyttere til å utfordre egne forestillinger om hva jazz og klassisk sang egentlig er." Bjørnstad uttalte forresten om Kornstads jazzopera-album Tenor Battle:  

På scenen i Bodø vil han spille tenorsaxofon og bruke sin tenorstemme på operabravur så vel som mer tilbakeholdne lieder – og i tillegg til Arktisk Filharmoni vil Kornstad ha med seg vår venn og mezzosopran Adrian Angelico, som mange husker fra vår opera Adriane auf Naxos i 2017 og Sommernachspielet i Bodøsjøen i august 2019. Allerede nå lover vi deg en konsert du kommer til å elske. Gå ikke glipp av denne.   

Relaterte aktiviteter