Arktisk Filharmoni: Romeo og Julie

Arktisk Filharmoni tar del i feiringen av Hålogaland Teaters 50-årsjubileum med en konsertforestilling der du får to mesterverk i ett: En tilpasset og oppdatert versjon av Shakespeares mest berømte skuespill og den fantastiske musikken komponert av Sergej Prokofjev – framført av skuespillere fra HT sammen med Arktisk Filharmoni. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Arktisk Filharmoni: Romeo og Julie Start fredag 27. aug 2021 18:00 Slutt 27. aug 2021 19:30 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal (Kombi3) Les mer

fredag 27. aug 2021 18:00 Store Sal (Kombi3)
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 27. aug 2021 18:00:00 - 19:30:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal (Kombi3) Kategori Annet

Forestillingen skapes av regissør Jostein Kirkeby-Garstad, HTs dramaturg Morten Kjerstad og Arktisk Filharmonis sjefdirigent Christian Kluxen. Sistnevnte skal også dirigere symfoniorkesteret under framføringen av Prokofjevs musikk, og det kunstneriske teamet håper å kaste et nytt lys på begge verkene. 

Den levende og fargerike musikken, som i utgangspunktet ble skrevet for ballettversjonen av Romeo og Julie, passer perfekt til å illustrere Shakespeares drama i denne formen. 

Og til å framføre de dramatiserte tablåene møter vi skuespillerne Trude Øines, Jørn Fuller-Gee, Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teater.? 

Regissør Jostein Kirkeby-Garstad har arbeidet over hele landet, deriblant på flere av de største og mest prestisjefylte scenene. Han har bakgrunn som både skuespiller og koreograf og har de siste årene også vært direktør ved Dyreparken Teater i Kristiansand. Høsten 2020 hadde han også regien på Arktisk Filharmonis forestilling Opera Noir. 

Dramaturg Morten Kjerstad jobber for tiden på Den Nationale Scene, har vært sjefdramaturg ved Statsteatret, og er nå tilknyttet HT som dramaturg. 

Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent, og leder dermed symfoniorkesteret i de fleste av ensemblets konserter og operaer. Han er også sjefdirigent for symfoniorkesteret i Victoria, Canada, og har dirigert mange av de største orkestrene i verden. 

Arktisk Filharmoni gleder seg stort over å samarbeide med sine gode venner på Hålogaland Teater og i Nordlysfestivalen. 

Musikken til Romeo og Julie spilles med tillatelse fra Boosey & Hawkes Music Publishers Limited?på vegne av Musikverlag Hans Sikorski?GmbH

Relaterte aktiviteter