Arktisk Filharmoni: Vårlig kammerkonsert

Endelig kan vi ønske velkommen til konsert også i Bodø! Gjennåpningen starter vi med herlig, livilig kammermusikk av blant annet Martinu og Sphor. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Arktisk Filharmoni: Vårlig kammerkonsert Start torsdag 29. apr 2021 19:00 Slutt 29. apr 2021 20:10 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Les mer

torsdag 29. apr 2021 19:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 29. apr 2021 19:00:00 - 20:10:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Kategori Klassisk

Etter flere måneder med lite publikumsaktivitet i Bodø grunnet pandemien, er vi nå mer enn klar for å møte publikum i konserthuset igjen! På programmet står to nonetter av henholdsvis Bohuslav Martinu og Louis Sphor. Nonetter er verk skrevet for stryker og treblåsere og som navnet hinter om, til sammen ni musikere.

Spohrs sa selv at besetningen var inspirerende å skrive for, fordi den gir hvert instrument muligheten til å skinne med sin egen karakter, samtidig som den utgjør en fin helhet. Dette kan man høre igjen også i dette stykket. Verket er skrevet i 1813 og hadde en litt spesiell tilblivelse, da det ble til i en 3-årsperiode hvor Spohr hadde solgt rettighetene til å oppføre all kammermusikk han skrev til en velstående forretningsmann i Wien, Johann Tost. Han brukte så musikken i møter med potensielle forretningspartnere, for å tiltrekke seg deres oppmerksomhet.

Martinus nonett er ført i pennen drøye 150 år senere, nemlig i 1959. Den tsjekkiske komponisten skrev verket til 35-årsjubileet til det ensemblet Czech Nonet, trolig det lengstlevende ensemblet med akkurat denne besetningen. Verket er i en slags neoklassisk stil, man kan føle et visst slektskap til noe av Stravinskijs musikk.

I tillegg til disse to verkene, byr en av våre slagverkere, Sebastiaan Molenaar, på to korte solostykker – det ene er noe så unikt som en solo for pauker, mens det andre er en klassiker fra jazzverden, Over the Rainbow, i en versjon for vibrafon.

Relaterte aktiviteter