Bodø Rhythm Group med Atle Nymo og Sondre Kleven

Velkommen til en aften med saksofon i stereo når Bodø Rhythm Group (BRG) inviterer til jazzkonsert på Sinus. Supertrioen har invitert med seg ingen ringere enn Atle Nymo og Sondre Kleven for å sette Bodøs publikum i den rette stemningen i det kveldshimmelen gradvis tonesettes av høstens fargepalett. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Bodø Rhythm Group med Atle Nymo og Sondre Kleven Start onsdag 13. okt 2021 20:00 Slutt 13. okt 2021 21:30 Arrangør Bodø Rhythm Group Sted Sinus Les mer

onsdag 13. okt 2021 20:00 Sinus
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 13. okt 2021 20:00:00 - 21:30:00RArrangør Bodø Rhythm Group Sted Sinus Kategori Sinus

Bodø Rhythm Group er et rytmisk ensemble med tre høyt meriterte jazzmusikere av internasjonalt kaliber. Stormen Bibliotek i Bodø er så privilegert å ha ensemblet som sine ansatte. Med en samlet merittliste som inkluderer samarbeid med store lokale og internasjonale stjerner som Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman, Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Soetkin Baptist og Terje Nilsen for å nevne noen få.

Sondre A. Kleven er utdannet saksofonist og dirigent ved musikkonservatoriet i Tromsø (UiT – Norges arktiske universitet) Fra sin base i Tromsø leder han sitt eget jazzfusion-band kalt Sondre Kleven Quintet der han komponerer og arrangerer musikk selv, og han leder også bandet Aurora Concept som baserer seg på nordnorsk jazz. Sistnevnte band ga ut EP ved navn «Northern Winds» i mai 2021.

Sondre er for tiden i gang med innspilling av sitt debutalbum som slippes i 2022. Han har vært aktuell på flere scener og festivaler rundt om i landet, bl.a. Nordland Musikkfestuke, Chrisfestivalen, Tromsø Jazzfestival og Bodø Jazz Open. Han var artist-in-residence under Elijazzen i 2019. Kleven har vært tilknyttet flere ulike band og artister som Nils Petter Molvær, Adam Douglas, Knut Anders Sørum, Tromsø Storband og Nordnorsk Jazzensemble m.m. Kleven dirigerer også koret Aurora Borealis i Tromsø.

Atle Nymo spiller både saksofon og klarinett og markerte seg tidlig pa? den norske jazzscenen med sitt energiske og utadvendte spill. Etter a? ha flyttet til Oslo i 2001 som freelance-musiker, ble han tildelt "Young Nordic Jazz Comet" med bandet Motif, og har siden samarbeidet og jobbet i mange forskjellige band og prosjekter. Noen av de mest aktive er Atle Nymo Trio, Way out West, Chrome Hill, I.P.A og Oslo Jazzensemble.

For alle jazzinteresserte fra Bodø og omegn kan vi med stolthet poengtere at han startet med klarinett i det lokale skolekorpset i Valnesfjord da han var 11 år gammel. Han fortsatte med studier - en jazzbachelor fra NTNU jazzavdeling i Trondheim 1997-2001, og en mastergrad i improvisasjon fra Musikkhøgskolen i Oslo 2007-09.

Atle er for tiden bosatt i Moss, utenfor Oslo, der han har sørget for å ha bidratt til mer enn 40 ulike albuminnspillinger, så vel som turneer i Europa, Asia, Nord-Amerika og Australia, samt deltatt i prosjekter med Trondheim Jazzorkester (i prosjekter med Chick Corea, Pat Metheny og Terje Rypdal), Bugge Wesseltoft, Jan Erik Vold, Palle Danielsson, John Taylor og Jason Moran, for å nevne noen.

Dette tegner med andre ord til å bli en særdeles interessant aften med to fantastisk spennende jazzsaksofonister i samspill med byens egen eminente rytmiske jazztrio Bodø Rhythm Group. Dette bør alle som setter pris på god musikk fra dyktige musikere sørge for å få med seg. «Mmmmmmm, saxomofone!» Sitat: Homer Simpson

Besetning:

Atle Nymo og Sondre Kleven – saksofon

Martin Högberg – gitar

Christo Stangness – bass

Finn Sletten – slagverk

Relaterte aktiviteter