Bodø Bluesklubb - Bjørn Berge

Bjørn Berge bør være et velkjent navn for de fleste etter nesten 20 år som artist. Han har gjort flere albuminnspillinger, mottatt to Spellemannpriser, reist omkring i store deler av verden de siste 15 årene.  Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Bodø Bluesklubb - Bjørn Berge Start lørdag 4. juni 2022 21:00 Slutt 4. juni 2022 22:30 Arrangør Bodø Bluesklubb Sted Sinus Les mer

lørdag 4. juni 2022 21:00 Sinus
Kjøp billetter
04.06.202221:00 Frida Bringslimark

Fakta

Dag 1 4. juni 2022 21:00:00 - 22:30:00RArrangør Bodø Bluesklubb Sted Sinus Kategori Sinus

Han har besøkt gitar-/jazz-/blues-/rockefestivaler og klubber rundt omkring i land som feks. Belgia, Canada, Danmark, England, Frankrike, Nederland, Russland, Sveits, Tyskland, Ukraina og USA. 

Hans ”fingerstyle” og energi er det ikke mange som gjør han etter og hans unike niva? har gjort han til en ettertraktet artist og gitarist ute i verden. Han opptrer stort sett alene pa? scenen, da dette gir han store muligheter for egne tolkninger og improvisering, ikke minst i livesammenheng. 

Musikken hans er vanskelig a? sette i bas? da han kombinerer flere musikalske sjangere, men i hovedtrekk befinner han seg i blues-/folk-/jazz-segmentet ispedd elementer fra blant annet rock og funk. Han fremfører stort sett eget materiale, men han gjør ogsa? sine egne tolkninger og versjoner av lat? er fra artister/band som Red Hot Chili Peppers, John Butler Trio, Joni Mitchell og Motorhead for a? nevne noen. 

I februar ‘21 slapp han et splitter nytt album! Etter 12?studioalbum, to av dem Spellemannsvinnere, slapp Bjørn Berge sitt 13. studio album, "Heavy Gauge". 

Albumet består av ni originale låter, seks av de med Bjørn alene med akustisk gitar og tre låter med band. Tekstene er denne gang skrevet av amerikanske Ellis Del Sol. Bjørn har aldri vært redd for å blande forskjellige sjangere på plate, heller ikke denne gangen. Her får vi servert heftig gitarspill, ballader, blues og ‘good time music’! 

– Jeg bestemte meg tidlig i prosessen at jeg ville lage et album med bare originale låter. På tidligere album har jeg stort sett hatt med en cover eller tre.?Jeg fikk hjelp av Ellis del Sol, en amerikaner som er bosatt i Haugesund,?til å skrive tekster. Musikalsk så er kanskje?dette det mest varierte albumet jeg har lagd så langt. Det spenner fra nesten poppa låter til mer typiske?«bluesa» låter. Jeg hadde også lyst til å blande mellom solo- og bandlåter, siden låtene er så forskjellige stilmessig, forteller Bjørn.  

Relaterte aktiviteter