Riksteatret: Don Quijote

De fleste har hørt om Don Quijote, noen har kanskje en gang sett en film, men de færreste har lest boken. Ikke så rart; den består av 2000 sider med 126 kapitler som hvert er en historie for seg. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Riksteatret: Don Quijote Start onsdag 22. sept 2021 19:00 Slutt 22. sept 2021 20:40 Arrangør Riksteatret Sted Store Sal Les mer

onsdag 22. sept 2021 19:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 22. sept 2021 19:00:00 - 20:40:00RArrangør Riksteatret Sted Store Sal Kategori Teater

Det handler altså om denne lavadelsmannen som har forlest seg på ridderromaner og som våkner en dag fast besluttet om å bli en ridder selv. Boken, 1ste del av den, kom ut i 1605, mange hundreår etter at den siste ridder var lagt i jorden. Man hadde altså ikke riddere rekende rundt på 1600-tallet. Don Quijote blir således en raritet i sin samtid. En mann i utakt med verden rundt seg.

Så hva dreier romanen seg om? Hva er dens tema? Den som kunne svare på det. Denne romanen handler først og fremst om fantasiens kraft. Hos dikteren – og den diktede. Romanen er et overflødighetshorn som truer med å sprenge sine egne vegger. Det er en roman som inneholder alt og litt til. 

I Riksteatrets nye dramatisering av Don Quijote får du komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan, om hverandre. Du får se den ikoniske skikkelsen gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, men du skal også få møte ham sittende i baren på en luguber nattklubb i vår samtid. 

Sett deg godt til rette og bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza.

Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være.  

Det kan ikke bli annet enn en latterlig tankevekkende aften i teatret!

På scenen
Jenny Ellegård, Svein Harry Schøttker Hauge, Anne E. Kokkin, Eirik del Barco Soleglad og Patrik Asplund Stenseth

Team
Regissør: Yngve Sundvor
Scenograf: Leiko Fuseya
Lysdesigner: Geir Hovland
Lyddesigner: Gunnar Innvær
Dramaturg: Morten Kjerstad
Produsent: Anita Basmo Bjørnstad
Produsent: Emnet Kebreab

 

Av Miguel de Cervantes. Dramatisert av Yngve Sundvor.

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene, på turné med Hålogaland Teater og Riksteatret.

--

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/don-quijote

Relaterte aktiviteter