L

HVA ØNSKER DU Å SE?

GHva ønsker du å se?

Har du ønsker for hva du vil se på Stormen? Ris eller ros? Send oss en melding!

Send melding
w

Arktisk Filharmoni: Operagalla

Hvorfor ikke starte året med en skikkelig fest? Vi ser ingen grunn til å la være, og tradisjonen tro inviterer vi til vår svært populære Operagalla også i 2020. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Arktisk Filharmoni: Operagalla Start onsdag 8. jan 2020 19:00 Slutt 8. jan 2020 21:30 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store sal Les mer

onsdag 8. jan 2020 19:00 Store sal
Kjøp billetter
08.01.202019:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 8. jan 2020 19:00 - 21:30RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store sal Kategori Konsert

Mange opplever operagallaen tidlig i januar som et musikalsk og sosialt høydepunkt for året, og denne kvelden lover vi at du selvsagt skal få høre klassikere fra de store operaene.  

Dirigent blir finske og prisbelønte Eva Ollikainen, som selv begynte å spille piano da hun var bare tre år gammel og også lærte seg å spille fiolin og horn svært tidlig. Allerede som 12-åring begynte hun å dirigere, og i 2017 ble hun den første kvinnelige sjefdirigent for Nordic Chamber Orchestra. I 2003, som 21-åring ble hun historiens andre vinner av Jorma Panula dirigentkonkurranse. 

I juni 2019 offentliggjorde Iceland Symphony Orchestra at Ollikainen blir deres neste sjefdirigent, fra 2020.  

Med seg på scenen – i tillegg til Arktisk Filharmonis symfoniorkester – får Ollikainen Sigrid Vetleseter Bøe (sopran) og Erik Rosenius (bass). 

Sigrid Vetleseter Bøe vokste opp i Surnadal kommune, og startet studiene ved Operahögskolan i Stockholm i 2014. I 2016 debuterte hun som Erste dame i W. A. Mozarts Tryllefløyten på Kungliga Operan i Stockholm etter prøvesang for operasjef Birgitta Svendén. I 2015 ble Sigrid plukket ut til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester, og i 2016 med Trondheim Symfoniorkester. Sommeren 2017 tok Sigrid hjem andreprisen i operakonkurransen «Havets röst» på Åland i Finland, og siden sommeren 2018 har Sigrid bodd i Berlin og jobbet som frilans operasanger.  

Erik Rosenius er svensk og ble i fjor vinter tildelt en av Sveriges største musikkstipender, Rosenborg-Gehrmans studiestipendium på 150.000 (svenske) kroner. I sin begrunnelse skrev Kungl. Musikaliska Akademiens stipendjury:  

«Årets mottagare av Rosenborg-Gehrmans studiestipendium är en intelligent interpret med exceptionellt bra röstmaterial. Erik Rosenius har en basröst med stor palett av vackra färger som han utnyttjar på ett konstnärligt medvetet sätt. Han är spontan i sitt uttryck och alltid övertygande i sin tolkning.” 

Erik Rosenius ble høsten 2018 ansatt ved International Opera Studio på Staatsoper Unter den Linden i Berlin. Han er også del av Barbara Hannigans samarbeide Equilibrium Young Artists. 

Velkommen til en vokal helaften i full symfoni!  

Relaterte aktiviteter