Big Bang Festival

Velkommen til Bodø sin første Big Bang festival, fylt med lyd og musikkopplevelser for barn og unge! Big Bang foregår i Stormenkvartalet, med et spennende program både på biblioteket og konserthuset. Festivalen er helt gratis, og på de arrangementene med plassbegrensninger trenger du bare å booke billetter. Les mer og book billetter til arrangementene under. Tittel Start Slutt Tittel Big Bang Festival Start lørdag 27. nov 2021 11:00 Slutt 27. nov 2021 16:00 Les mer

lørdag 27. nov 2021 11:00

Fakta

Dag 1 27. nov 2021 11:00:00 - 16:00:00RKategori Annet

Program Big Bang-festivalen 27. november: 

(Les mer om hvert arrangement og reserver billetter under)


Kl 11:00, 12:00 og 14:00: RITSJ - katma

Biblioteket, Møteplassen 1. etasje
Ritsj er en forestilling med teip, spesielt egnet for publikum mellom 0-6 år. Ruller med teip i mange farger som klistres, trilles, stables og kan dras ut til lange tråder. Hvilke lyder lager teipen? Hvordan kjennes den ut mot huden? Ritsj, og den rives i stykker.Ruttetuttene leker og oppdager teipen, og på magisk vis forvandles den til et instrument, en klissete ball, en ponni og mye mer. Ritsj gir publikum rom for undring og deltagelse. Etter forestillingen får barna være med å leke med teipen.

Billetter

11.00, 12.00 og 14.00 RITSJ - Stormen Bibliotek, Møteplassen 1. etasje


Kl 12:00 og 14:00: Kouame møter barna

Bibliotekets boksamling kl 12.00 og Konserthuset kl 14.00
En familieforestilling med Kouame Sereba, som egner seg for alle fra 3 år og oppover. Vokalist og multiinstrumentalist Kouame Sereba fortryller publikum med sang, perkusjon, dodo (afrikansk munnbue), djembetromme, kalimba (tommelpiano) og historier. Hans musikalske reiser går gjerne til Elfenbens-kysten og den rikholdige musikktradisjonen og fortellerkulturen han vokste opp med. Konsertene hans er alltid unike. Han inviterer også publikum til å bli med, både med stemme, hender og føtter. Det loves musikk, sang, dans, rytme og glede – noe som kan oppsummeres i ett eneste ord på hans hjemdialekt: «SAH»! 

Sereba har siden han flyttet til Norge i 1984 spilt en aktiv rolle i det norske kulturlivet, med både soloprosjekter og musikalske samarbeid innen jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og moderne afrikansk musikk. Bak seg har han hundrevis av konserter for barn, unge og voksne – fra scener i Sør-Afrika, Kina, Japan og Norge så vel som på Grønland. Alltid med musikk-gleden i fokus.

Billetter:

Biblioteket:

12.00 Kouame møter barna i Bibliotekets boksamling

Konserthuset:

14.00 Kouame møter barna i Foajeen 2. etasje på konserthuset

  • Du trenger ikke billetter til dette.


11.00 og 15.00: Songar med røter - Store sal

Konserthuset, Store Sal
Soetkin Baptist har fått med seg sangglade Bodø-væringer på en vakker musikalsk reise jorda rundt. De skal fremføre fortryllende sanger fra hele verden. 

Ellen er en veldig spesiell jente. Hun kan høre alt, og overalt hvor hun ferdes, hører hun sang, fortryllende lyder eller musikk. En natt drømte hun at hun laget en maskin, som kunne samle opp alle sangene i hele verden.

Så neste dag, med båndopptakeren under armen, dro hun ut i verden og samlet inn sanger fra alle verdens hjørner. Sanger som kunne få babyer til å sove, sanger som healer, sanger som gjør folk glade og sanger for feiring; men også, sanger som kiler, sanger som stikker og sanger som er morsomme...

Billetter:

11.00 og 15.00 Sanger med røtter i Store sal, Konserthuset


11:00-13:00: Interaktiv Lydinstallasjon - Foajeen, konserthuset

Konserthuset, Foajeen
I foajeområdet kan du før konserten «Hva er lyd?» selv teste ut og oppleve hvordan lyd oppstår. Hør, se og kjenn hvordan objektene på ulike måter transformeres til instrumenter som produserer lyd. Kan denne lyden også bli musikk?

Du trenger ikke billetter til dette. 


13:00: Hva er lyd? - Foajé Lille sal

Konserthuset, Lille sal
Med Arktisk filharmoni og Astrid Wara.
Grusomme lyder, vakre lyder, stillhet, støy. Hva er egentlig lyd, og når bli lyd til musikk?
Hva skjer med lyder i et rom uten luft? Hvordan ser en lydbølge ut? Bli med lydentusiast Astrid Wara fra Vitensentret i Tromsø når hun sammen med musikere fra Arktisk Filharmoni drar på oppdagelsesferd i lyd og musikk. Gjett hva som skjer når musikerne tester ut ulike lydeksperimenter og ikke minst: Hør hvordan de lydene settes sammen til fengende, svingende, vakker musikk. En konsert passende for barn fra 6 år.

Billetter:

13.00 Hva er lyd? I Foajé Lille sal, konserthuset

Relaterte aktiviteter