UTSATT: BJO2021: Bodø Big Band med Nils Landgren

BJO2021 er dessverre avlyst. Bodø Jazz Open arbeider med å finne nye datoer for de planlagte konsertene. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel UTSATT: BJO2021: Bodø Big Band med Nils Landgren Start fredag 5. feb 2021 19:30 Slutt 5. feb 2021 21:00 Arrangør Bodø Jazz Open Sted Store Sal Les mer

fredag 5. feb 2021 19:30 Store Sal

Fakta

Dag 1 5. feb 2021 19:30:00 - 21:00:00RArrangør Bodø Jazz Open Sted Store Sal Kategori Annet

Den svenske trombonisten og vokalisten Nils Landgren har opparbeidet seg status som superstjerne over alt i verden og blir karakterisert som en av verdens mest funky og groovy artister. Få med deg byens eget storband i et spenstig samarbeid med den svenske funk- og jazztrombonespilleren.

Musikalsk leder Roger Johansen sier følgende om samarbeidet:

- Bodø Big Band er svært stolte over å kunne invitere den svenske trombonisten og vokalisten Nils Landgren som gjestesolist under Bodø Jazz Open. Nils Landgren er en jazzsolist av internasjonalt format som reiser over hele verden, og som har stått på Bodø Big Bands liste over drømmegjester i mange år.

Landgren er en legende, og Bodø Big Band ser på det som en stor ære at vi får spille med en som har jobbet med giganter som Herbie Hancock, ABBA, Wycleaf Jean og The Crusaders for å nevne noen. Når han nå kommer for å synge og spille med Bodø Big Band så er det svært inspirerende. Både Bodø Big Band og Nils Landgren deler også den store kjærligheten for livsforlengende gladfunk, ekte popmusikk og fine ballader, så dette blir en festkveld av sjeldent kaliber, med kjente hits, tett samspill og inspirert musisering. Vi gleder oss veldig til dette!

Nils Landgren

Funk- og jazztrombonespilleren Nils Landgren har opparbeidet seg status som superstjerne over alt i verden og blir karakterisert som en av verdens mest funky og groovy artister.

Landgren har vært innom de fleste musikkstiler; jazz, rock, soul, hiphop og storband-sesjoner, deltatt på utallige albumutgivelser, og spilt med en mengde artister i ulike sjangre; ABBA, Björn Skifs, Jahn Teigen og Anita Skorgan, Imperiet, Eva Dahlgren, Wyclef Jean, samt med mer jazzorienterte artister som Thad Jones, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard Purdie, Herbie Hancock, Ulf Wakenius, Joe Sample og Tomasz Stanko. 

Landgren er en spesielt karismatisk utøver som appellerer til et bredt publikum, fra elskere av klassisk musikk til jazzfans til pop- og rockepublikum. "Mr. Red Horn", et kallenavn han har fått etter sitt umiddelbart gjenkjennelige, skreddersydde Yamaha-instrument, er med over 200 konserter i året velsignet med stor utholdenhet. Han er også enormt produktiv, med mer enn tretti album i sitt eget navn, hvor flere av disse har mottatt enten German Jazz Award eller den svenske ekvivalenten til GRAMMY. Flere album har det også blitt med bandet Funk Unit, som han har begeistret sitt publikum med i over 25 år.

Nils Landgren er like engasjert i folkemusikken i hjemlandet, som i tradisjonene til Europeisk klassisk musikk, og til amerikansk jazz og soul. Han er blant de mest kommersielt vellykkede, og en av de få som er i stand til å nå et bredt publikum langt utenfor jazzscenen.

Den store skalaen av det Nils Landgren har oppnådd, gjør ham til en av de viktigste og mest innflytelsesrike Europeiske jazzmusikere de siste tiårene. Nå er Nils Landgren endelig på programmet til Bodø Jazz Open, hvor vi får se og oppleve trombonisten og sangeren i to spennende prosjekter, med Jan Gunnar Hoff Trio og vårt eget storband, Bodø Big Band.

Roger Johansen sier følgende om Bodø Big Band og Nils Landgren, fredag 5. februar: - Bodø Big Band er svært stolte over å kunne invitere den svenske trombonisten og vokalisten Nils Landgren som gjestesolist under Bodø Jazz Open. Nils Landgren er en jazzsolist av internasjonalt format som reiser over hele verden, og som har stått på Bodø Big Bands liste over drømmegjester i mange år. Landgren er en legende, og Bodø Big Band ser på det som en stor ære at vi får spille med en som har jobbet med giganter som Herbie Hancock, ABBA, Wycleaf Jean og The Crusaders for å nevne noen. Når han nå kommer for å synge og spille med Bodø Big Band så er det svært inspirerende. Både Bodø Big Band og Nils Landgren deler også den store kjærligheten for livsforlengende gladfunk, ekte popmusikk og fine ballader, så dette blir en festkveld av sjeldent kaliber, med kjente hits, tett samspill og inspirert musisering. Vi gleder oss veldig til dette!  

Foto av Nils Landgren: Sebastian Schmidt

Foto av Bodø Big Band: Raymond Engmark

Relaterte aktiviteter