Bodø Rhythm Group: Thale Krogtoft og Bjørn Andor Drage

De fantastiske musikerne i jazztrioen Bodø Rhythm Group inviterer publikum til jazzkonsert av ypperste klasse på Sinus i Stormen Konserthus. Sammen med Thale Krogtoft Jensen (vokal) og Bjørn Andor Drage (tangenter) ønsker de å ta publikum med på en reise inn i en musikalsk fusjon av jazz og folketoner som byr på mange varierte landskap og uttrykk.   Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Bodø Rhythm Group: Thale Krogtoft og Bjørn Andor Drage Start onsdag 23. mars 2022 20:00 Slutt 23. mars 2022 21:30 Arrangør Bodø Rhythm Group Sted Sinus Les mer

onsdag 23. mars 2022 20:00 Sinus
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 23. mars 2022 20:00:00 - 21:30:00RArrangør Bodø Rhythm Group Sted Sinus Kategori Sinus

Bjørn Andor Drage, Thale Krogtoft og BRG jazzer opp folketoner fra Nordland i konserten: «Har ho ikke dansa kveldsdansen sin», heter det i en uttalelse fra en av musikerne i ensemblet.  

Bodø-sangeren Thale Krogtoft Jensen har en sceneutstråling og tilstedeværelse der formidling står sentralt, og hun beveger seg sømløst mellom alvor og ro til musikalsk teaterlekenhet. Hun skaper tekst, musikk og forestillinger. Alltid er det kjærlighet til musikken og publikum som preger Thale. 

Organist Bjørn Andor Drage har gjennom sitt engasjement og virke som både musiker, dirigent og komponist gjennom mange år markert seg som en av byens travleste og mest markante musikkprofiler. Musikkonservatorieprofessoren fra Saltdal er kjent for å løfte det musikalske nivået til nye høyder når han deltar bak tangentene i et ensemble, og denne kvelden er det musikerne i Bodø Rhythm Group og vokalist Thale Krogtoft Jensen, som får gleden av å skape musikalske høydepunkter sammen med ham, til glede for byens publikum i kjelleren på Stormen Konserthus. 

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble med tre svært eminente jazzmusikere av internasjonalt kaliber, som Stormen Bibliotek i Bodø er så privilegert å ha som sine ansatte. Den rytmiske trioen anno 2021 består av musikerne: Martin Högberg(gitar), Finn Sletten (trommer) og Christo Stangness (bass) 

Med en samlet merittliste som inkluderer samarbeid med store lokale og internasjonale stjerner som: Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman, Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Soetkin Baptist og Terje Nilsen for å nevne noen få.  

Publikum er herved invitert til en aften som kan ta dem med på en reise i grenseland mellom folketoner og jazz, så hold av denne kvelden for en stemningsfull konsertopplevelse utenom det vanlige. 

Dette er jazzmusikk fra øverste hylle med førsteklasses solister og en jazztrio som det virkelig svinger av. Vel møtt!  

 

Musikere: 

Thale Krogtoft Jensen – Vokal 

Bjørn Andor Drage – Tangenter 

Finn Sletten – Trommer 

Martin Högberg – Gitar 

Christo Stangness - Kontrabass 

 

Relaterte aktiviteter