Dansens Dager 2022

Dansens Dager er en internasjonal feiring av dans der danseglede og felleskap står i fokus! Stormen Kvartalet feirer Dansens Dager den 30. april med et variert og spennende program! På Åpen Scene vil flere lokale dansegrupper vise frem korte koreografier. Her vil du oppleve et bredt spekter av dansestiler, inkludert hip hop, jazz, stepping og ballett! Se fullt program for dagen under. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Dansens Dager 2022 Start lørdag 30. apr 2022 15:00 Slutt 30. apr 2022 15:45 Arrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Les mer

lørdag 30. apr 2022 15:00 Stormen Lille sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 30. apr 2022 15:00:00 - 15:45:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Kategori Dans

I løpet av dagen kan du oppleve dans på utrolig mange måter. Gjennom dagen vil det være mulig å få med seg noe dans rundt om på Stormenkvartalet, både som publikummer og som deltager. Det vil altså også være mulig å selv prøve seg på dans, om det er første gangen eller om det er noe du har god kjennskap til - alle er hjertelig velkommen!

Det er gratis å delta på alt som skjer under dansens dager i Stormen Kvartalet, men noen av arrangementene krever likevel påmelding for å sikre seg plass.

  

PROGRAM:

MAKE A MOVE
13:00-16:30, Utenfor konserthus og bibliotek Make a Move er en danseforestilling, laget av Ingvild Isaksen, hvor publikum kan være både deltagende og observerende. Forestillingen er åpen for tilfeldige mennesker i det hverdagslige bybildet, med ønske om å gjøre dans tilgjengelig for flere mennesker på tvers av alder og bakgrunn. Ved å følge enkle og åpne veiledninger som gis gjennom høretelefoner blir Make a Move en uforutsigbar dans som endrer seg ettersom hvem som blir med. Det er bare å komme innom når som helst i tidsrommet forestillingen foregår, og en kan komme og gå som en selv vil!

POP-UP PERFORMANCE
1. klasse fra Bodø videregående skole vil vise en liten koreografi inne på biblioteket i 2. etg kl 12:30 og utenfor biblioteket kl 13:00.

ÅPEN SCENE
15:00, Lille Sal
Velkommen til Åpen scene! Det vil være et variert program med danselinja på Bodø videregående skole, Northside Breakers, Fargespill, Pias Ballettstudio, Fryd og Studio42!

Billetter til denne forestillingen finner du på denne siden. 

WORKSHOPS FOR VOKSENE
10:00-12:00, Kammersalen: Make a Move Workshop med Ingvild Isaksen
12:15-13:15 Kammersal: Salsaklasse for voksene med Studio42

Forhåndspåmelding kan sendes til: mari.woll@stormen.no. Husk å nevne hvilke(t) kurs du melder deg på.

Make a Move Workshop:
– ord som genererer bevegelse

Under Dansens Dager vil dansekunstner Ingvild Isaksen holde en workshop basert på hennes verk Make a Move som finner sted på Stormen Kvartalet under Dansens Dager! I arbeidet med Make a Move er Isaksen nysgjerrig på hvordan ord kan generere bevegelse, hvilke ord vi bruker til å beskrive det vi ser og hvordan det oppleves å bevege seg til disse ordene. Dette varierer fra person til person, noe som gjør hver workshop ulik og lærerik. Gjennom øvelser sammen og hver for oss leter vi frem måter å beskrive bevegelse på og prøver ut hvordan ordene beveger oss.

Workshopen retter seg hovedsakelig mot profesjonelle scenekunstnere og andre kunstnere som er interessert i å arbeide tverrkunstnerisk. De som går siste året på videregående innenfor MDD, kunstfag eller scenefag er også hjertelig velkomne! Det samme gjelder studenter som går forstudium eller høyere utdanning.

Om Ingvild Isaksen:
Ingvild bor i Stamsund og jobber som scenekunstner på tvers av format og kunstfelt med utgangspunkt i tekst, lyd og bevegelse som verktøy for å utforske omgivelsene våre. Arbeidene hennes foregår ofte i utradisjonelle scenerom og inviterer publikum til å aktivt samarbeide med sin egen bevegelses- og forestillingsevne gjennom oppgaver, scores og ulike former for deltakelse. Ellers er hun én av de fire kunstnerne bak festivalen Sånafest, halvparten av koreografikollektivet A MasIng sammen med den italienske dansekunstneren Masako Matsushita, og sporadisk utøver og koreograf i det tverrfaglige Theater F.
https://ingvildisaksen.com

Salsaklasse for voksne
Studio 42 arrangerer en Salsa klasse for de som er over 16 år. Du trenger ikke å ha noen forkunnskap i Salsa, eller å ha danset før. Her er det dansegleden som står i fokus. Slipp deg løs, nyt musikken og ha det gøy!

LØRDAG I STORMEN
Vi har et eget barneprogram i forbindelse med dansens dager der vi sammen med lokale danseaktører tilbyr danseworkshops for ulike aldersgrupper. Her kan du møte pedagoger fra Pias Ballettstudio, Fryd og Northside Breakers. Ta en titt på oversikten under. Det er mulighet for forhåndspåmelding, da det er begrenset med plasser på workshopene. Forhåndspåmelding kan sendes til: Marianne.Vigerust-Jensen@stormen.no. Husk å nevne hvilke(t) kurs du melder deg på, og navnet på den/de som skal delta.

Litteratursalen:
11:00-11:30 Barneballett med Pias Ballettstudio
11:30-12:15 7 - 9 år dansemix med Pias Ballettstudio
12:30-13:00 Fryd workshop 3-6 år
13:00-13:45 Fryd workshop 1. - 4. Trinn
 
Kammersalen:
13:30-14:30 Northside Workshop 1-7 klasse

Velkommen til en morsom og begivenhetsrik dag i Stormenkvartalet 30. april!

Om Dansens Dager
Dansens Dager er en internasjonal feiring av dans som foregår i over 60 land. Den er opprinnelig 29. april, men i Norge feirer vi den over flere dager. Stormen Kvartalet har derfor valgt å feire lørdag 30. april! Dette sier Danseinformasjonen, som er nasjonal koordinator av Dansens Dager om feiringen:

«Vi som jobber med Dansens Dager ønsker at feiringen skal tilhøre hele landet og er opptatt av å gi plass til alle, uansett dansesjanger, alder og politisk, kulturell, etnisk eller religiøs tilhørighet. Dansens Dager har i flere år fungert som en møteplass for forskjellige dansemiljøer, grupperinger og enkeltpersoner.»

Vil du vite mer om hva Dansens Dager er? Det finnes en egen nettside hvor du til og med kan lære deg dansens dager-dansen: https://dansensdager.no/

Relaterte aktiviteter