Ad Lib & BJO2022: Hedvig Mollestad EKHIDNA

Hedvig Mollestad til Bodø med mektig bestillingsverk. - Får tunge gitarriff hårene til å reise seg på armene dine? Da er dette konserten for deg. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Ad Lib & BJO2022: Hedvig Mollestad EKHIDNA Start onsdag 2. feb 2022 21:00 Slutt 2. feb 2022 22:30 Arrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Les mer

onsdag 2. feb 2022 21:00 Sinus
Kjøp billetter
02.02.202221:00 Tone Ingvaldsen

Fakta

Dag 1 2. feb 2022 21:00:00 - 22:30:00RArrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Kategori Sinus

Bodø Jazz Open er stolte over å kunne presentere gitaristen Hedvig Mollestads mektige bestillingsverk EKHIDNA. Musikken, som opprinnelig ble skrevet til Vossajazz, ble av Dagsavisen kalt «noe av det tøffeste du får høre i år.»

Hedvig Mollestad er gitaristen som droppet bunad til konfirmasjonen til fordel for el-gitar. Vi kan takke 14-årige Hedvig for den beslutningen. I dag er hun gitardronningen som komponerer steinhard gitarmusikk og som knuser fordommer med riff som bringer fram tankene om de store gitarheltene.

Ekhidna er et bestillingsverk som handler om å være menneske og mor i en tid der det blir malt et dystert framtidsbilde av samspillet mellom mennesket og naturen. Verket er oppkalt etter et monster i gresk mytologi som er halvt kvinne og halvt slange, men Ekhidna fremstår musikalsk fullkomment. I den nye konstellasjonen er det ut med feite basslinjer og inn med perkusjon, tangenter og trompet. Sekstetten utgjør en perfekt, uperfekt enhet. Det er et vakkert og mektig monster som kommer til syne – og ører – under denne konserten.

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Marte Eberson – keys
Erlend Slettevoll – keys
Ole Mofjell - trommer/perkusjon
Torstein Lofthus – trommer
Susana Santos Silva - trompet

Relaterte aktiviteter