Fargespill Bodø : Fargan flyr høyt under taket

Når Fargespill Bodø inntar scenen i Stormen Konserthus, vil hele rommet fargelegges av rytmer, toner, bevegelser, og glede - helt opp til taket!   Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Fargespill Bodø : Fargan flyr høyt under taket Start lørdag 11. juni 2022 14:00 Slutt 11. juni 2022 15:00 Arrangør Stormen Konserthus Sted Store Sal Les mer

lørdag 11. juni 2022 14:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 11. juni 2022 14:00:00 - 15:00:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Store Sal Kategori Annet

Hver tirsdag siden oktober, har 50 barn og unge i en alder av 7-22 år, møttes i konserthuset for å skape en forestilling sammen. Inspirasjonen er hentet fra deltakernes kultur og interesser, fra alle verdens hjørner. Med hjelp fra profesjonelle utøvere og pedagoger innenfor ulike kunstfelt, har de jobbet frem en forestilling bestående av nysirkus, sang, dans, og musikk.  

 

Med oss på scenen har vi et strålende orkester bestående av Arktisk Filharmonis sinfonietta og Bodø Rhythm Group, under ledelse av dirigent Torodd Wigum. Sammen skal vi ta publikum med på en musikalsk reise igjennom afrikanske rytmer, arabiske sanger, norsk bånsull fra 1800-tallet, sirkus, og masse dans. Det vil også bli noen kjente og kjære lokale bidrag, som har fått en ny drakt.  

Da vi spurte deltakerne om hva årets forestilling burde kalles, -var forslagene mange: Fargesirkus, Fargesplash, Fargeshow, Fargestien, Farge-eksplosjon... Ordet “farge” går igjen.  Under øvingene svirrer sjongleringsballer, fargesjal, og tegneblyanter i lufta, blandet med latter, sang, og stemmer. Når man løfter blikket, og ser energien dette skaper, så tenker vi på en strofe av vår egen Fargespill-sang: «Ja, her er det plass nok til alle, og fargan flyr høyt under taket. Her vi møtes i Bodø by.»  

Fargene flyr nemlig høyt under taket,- bare vent å se! 

 

Teamet

Her i Bodø består det kunstneriske teamet av Thale Krogtoft (sang), Cecilie Haugseth (dans) og Geir Tømmerberg (musikk). Med seg har de hatt instruktører : Silje Katrine Tryggestad (afrikansk dans) , Thea Meyer (sang), Diego Belda (nysirkus) og Safaa Al-Saadi (Trommer, arabisk musikk).   

Fargespill Bodø er et samarbeid mellom Stormen Konserthus, Stiftelsen Fargespill, Bodø2024, Arktisk Filharmoni, og Bodø Rythm Group, hvor Samfunnsløftet er en viktig bidragsyter.  

 

Om Fargespill  

Fargespill er så mye mer enn bare en forestilling. Det er et møte mellom kulturer, og mellom mennesker. Møtet utfolder seg gjennom musikken og dansens universelle uttrykksformer, og skaper en arena for samhold og felleskap. På denne arenaen møter vi hverandre og hverandres bidrag med åpenhet og respektfull nysgjerrighet. Fargespillmetoden handler om å se hvert enkeltmenneske som en ressurs og verdi for felleskapet, hvor man fokuserer på hva hvert individ har, fremfor hva det mangler.  

“Fargespill” ble først satt opp som et bestillingsverk til Festspillene i Bergen, i 2004, og utarbeidet av Ole Hamre og Sissel Saue. Siden da har det utviklet seg til å bli en egen Stiftelse med Fargespillkompanier i flere byer. Fargespill har blitt sett av flere hundretusener publikummere, og vært nominert til både Spellemannsprisen og Nobels Fredspris. www.fargespill.no  

 

Foto: Helge Hansen

Relaterte aktiviteter