UTSATT: Ad Lib & BJO2021: Fieh

BJO2021 er dessverre avlyst. Bodø Jazz Open arbeider med å finne nye datoer for de planlagte konsertene. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel UTSATT: Ad Lib & BJO2021: Fieh Start onsdag 3. feb 2021 21:30 Slutt 3. feb 2021 22:45 Arrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Les mer

onsdag 3. feb 2021 21:30 Sinus

Fakta

Dag 1 3. feb 2021 21:30:00 - 22:45:00RArrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Kategori Sinus

BJO2021 er dessverre avlyst. Bodø Jazz Open arbeider med å finne nye datoer for de planlagte konsertene.

Man er nødt til å bruke hele kortstokken når man beskriver Fieh: en særegen vokalist og låtskriver, et ærgjerrig ensemble bestående av noen av de beste unge utøverne av denne musikken i Norge, og et venneband som har kjent hverandre siden de starta å ta musikk på alvor.

Et av de mest omtalte nye navnene innen norsk popmusikk, Fieh, kommer nå endelig til Bodø Jazz Open etter at konserten i 2020 ble avlyst.

Fieh er herlig norsk soulfunk på sitt beste. Med vokalist Sofie Tollefsbøl i spissen har bandet siden oppstarten i 2014 markert seg med forrykende live-opptredener, på festivaler som Piknik i Parken, Dølajazz, forrykende sett på By:larm og Nattjazz, hvor Musikknyheter ga dem 10/10 og mente konserten var «verdensklasse straight outta Vestre Toten».

Fieh kombinerer vibber fra musikalske æraer, før bandmedlemmene var påtenkt, med et moderne uttrykk. Bandet legger ikke skjul på at de synes instrumentene låt bra på 70-tallet, og henter inspirasjon fra jazz, funk R&B og soul, side om side med pop og hiphop fra de siste to tiårene. Låta "Glu" fra 2017 vakte umiddelbar oppsikt, endte opp på et utall lister og kulminerte i et lite, surrealistisk høydepunkt på "Elton John Rocket Hour", der en av pophistoriens aller største plutselig begeistret delte sin beundring.

Bandet ble i 2018 nominert til P3 gull i kategorien årets liveartist, og det er nærmest sjokkerende hvor bra det låter. Det musikalske kollektivet er virkelig i ferd med å sette sitt preg på musikkbransjen langt utover Norges grenser, og har spilt på flere internasjonale festivaler allerede. Alle som har opplevd en konsert med denne gjengen, vet at det er en opplevelse av de sjeldne. Det er rett og slett få norske band som kan sammenlignes med Fieh akkurat nå. 

Sofie Tollefsbøl – vokal
Ola Øverby – trommer
Andreas Rukan – bass
Jørgen Kasbo – gitar
Edvard Synnes – tangenter 
Lyder Øvreås Røed - horn og trompet 
Solveig Wang - kor og moog 
Thea Arnesdotter Lien – kor   

«I love it!» – Elton John  «Fantastiske Fieh låter som en nyåpnet glasscola - og det bruser i hjernen ved første slurk» – Audun Vinger, Dagens Næringsliv  «Fieh bringer jazzen tilbake til dansegulvet, og blander tradisjon og nytenking til ekstremt fengende musikk» – Aftenposten 

Relaterte aktiviteter