Haydn Seek!

Vent det uventede. Det er hva Haydn handler om. «And wherever you are hiding, the music will find you» Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Haydn Seek! Start søndag 1. mars 2020 16:00 Slutt 1. mars 2020 18:10 Arrangør De Unges Orkesterforbund Nord- Sted Store Sal, Amfi Les mer

søndag 1. mars 2020 16:00 Store Sal, Amfi
Kjøp billetter
01.03.202016:00 Benedicte Kilvær Eilertsen

Fakta

Dag 1 1. mars 2020 16:00:00 - 18:10:00RArrangør De Unges Orkesterforbund Nord- Sted Store Sal, Amfi Kategori Klassisk

 «Haydn er en komponist som ser ut til å bli tatt for gitt. Selv om han er en av de historiske kjempene, havner han ofte i skyggen av Mozart og Beethoven, som begge var fulle av beundring for Hayden og var påvirket av hans komposisjoner. Haydn var en pioner, en regelbøyer, en sløyer og en edel pønker. Musikken hans var full av vidd og oppfinnsomhet, og mange av stykkene hans er preget av humor, overraskelser og teatrale elementer. 

Vent det uventede. Det er hva Haydn handler om. «And wherever you are hiding, the music will find you» 

 I dette programmet har Hyung-ki Joo tatt den originale musikken til Haydn og brukt sin kjærlighet til teater og humor på Haydns originale musikalske intensjoner, for å styrke og forsterke opplevelsen for dagens publikum. Konserten starter på en måte baklengs med den siste satsen av Haydns Symphony no. 60, “Il Distratto” - som betyr den distraherte. Musikken starter på Haydns signatur lystige måte, men så snart den har startet er det noen distraksjoner som må tas vare på. Vil orkesteret klare å fokusere og komme godt i gang? 

Haydns Surprise Symphony er så godt elsket og populært at når man i dag hører den, er det ikke lenger en overraskelse. Men kan dette orkesteret likevel klare å få deg til å føle at du "got punked"? Og foruten musikken til Haydn, er det musikk som bærer innflytelse eller ånd fra Haydn, for eksempel Prokofievs Romeo & Juliet, et verk som Haydn kan ha skrevet selv om han hadde levd i det 20. århundre. Django Bates sin «Intervall song» er en genial måte for folk å lære musikalske intervaller. Kunne Haydn reist i tiden og hørt denne perlen for så å gå tilbake og skrive sin uvanlige kanon, «Das Böse Weib»? 

Vent det uventede. Det er hva Haydn handler om. Og uansett hvor du gjemmer deg, vil musikken finne deg. 

   

Relaterte aktiviteter