Sinus NU // Heave Blood & Die

Fra Tromsø via Urørtfinalen, til Øyafestivalen og videre til Roskilde. Nå bosatt i Oslo, og med plateselskapet Fysisk Format i ryggen er Heave Blood & Die klare til å følge opp 2018 utgivelsen “Vol. II” med "Post People".   Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Sinus NU // Heave Blood & Die Start torsdag 17. nov 2022 20:00 Slutt 17. nov 2022 21:10 Arrangør Stormen Konserthus Sted Sinus Les mer

torsdag 17. nov 2022 20:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Sinus
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 17. nov 2022 20:00:00 - 21:10:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Sinus Kategori Sinus

 Albumet «Vol II» ble unisont hyllet i norsk og internasjonal presse. «Verdensklasse», «Dødsstøt mot kjedsomhet», «Et av årets beste album», «Flaggskip i egen sjanger» – lista med superlativer er lang, og kvintetten har på kort tid etablert seg som et av landets mest spennende band, både på plate og på konserter. Med unik bruk av synther, harmonier, pedaler og lekne trommer viser bandet fort hvordan de er ulike fra noe du har hørt før. 

  Albumet "Post People" er ambisiøst på grensen til det utopiske, men likevel iørefallende og beskrives av bandet selv som “lyden av imperialismen som legger murstein for murstein på det moderne samfunnets kollaps”. En panoramisk sørgemarsj som fyrer av noen av de samme indre eksplosjonene som The Cure, Smashing Pumpkins og Killing Joke på sitt mest storslåtte.   

“Tittelen Post People var et slags munnhell vi ofte vendte tilbake til i skriveprosessen. Jo mer vi diskuterte det, jo mer utfoldet begrepet seg: Et slags post-apokalyptisk univers, en verden uten det vi ser på som det etablerte idag. Men Post People er også en væremåte eller menneskelig overlevelsesstrategi, en type mennesker.”   

Albumet er innspilt i Ocean sound, gitt liv gjennom mix av Graham Walsh (Holy Fuck, METZ, Viet Cong) og mastret av Paul Gold (Angel Olsen, Preoccupations, Beach House). 

“Et univers der menneskeheten som en helhet har visker bort det moderne samfunnet, forlater kapitalismen, kvitter seg med ikke-berettiget autoritet, oppnår det klimanøytrale målet, likestilling for alle og avslutter krigen mot narkotika. Post People er veldig mye et aktivistisk verk, et kritisk syn på hvordan ting er, og alltid har vært. Satt i rytme og lyder med melodier som noen kan finne hyggelige.” 

 

Heave Blood & Die - Metropolitan Jam (Official Video)  https://www.youtube.com/watch?v=2Zg35DDNcDA 

 

Heave Blood & Die - Post People (Official Video)  https://www.youtube.com/watch?v=0iQxI_dwVxU 

Relaterte aktiviteter