Jan Gunnar Hoff // Stormen Klassisk

Jazzmusikeren Jan Gunnar Hoff har vært i en klasse for seg selv i flere tiår. Enten det er i midten av et pulserende band eller i introverte salmelandskap, skaper han ekspressive og flytende melodier.  Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Jan Gunnar Hoff // Stormen Klassisk Start torsdag 22. okt 2020 19:00 Slutt 22. okt 2020 20:30 Arrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Les mer

torsdag 22. okt 2020 19:00 Stormen Lille sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 22. okt 2020 19:00:00 - 20:30:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Kategori Annet

Jan Gunnar Hoff er kjent for å være en betydelig drivkraft i Bodøs jazzliv, blant annet som festivalleder for Bodø Jazz Open. Hoff er også en internasjonalt anerkjent pianist og artist som med sine uttrykksfulle melodier og musikalske allsidighet er høyt verdsatt både i Norge og utlandet. Han har fylt et vell av roller som pianist, synth-spiller, komponist, arrangør og pedagog. Uansett hvilken rolle Hoff opptrer i, skiller musikeren seg alltid tydelig ut og setter sitt helt unike preg, enten det er solo eller i en av de mange samarbeidskonstellasjonene han jobber i.

Jan Gunnar Hoff jobber i et skjæringspunkt mellom sin klassiske musikkbakgrunn og jazz, folkemusikk, funk og rock. Hoffs interesse for musikk begynte i ung alder hvor han fikk undervisning i klassisk piano. Hans ferdigheter som klassisk pianist ble supplert med å lytte til progressiv rock i tenårene med band som Pink Floyd, Emerson, Lake & Palmer og FOCUS. Denne eklektiske tilnærmingen til sjangere er tydelig i den modne Hoff, hvor hans klassiske skolegang på konsertflygelet er en like viktig del av hans kunstneriske utgangspunkt, som møtet med rytmiske og elektriske sjangre.

Konserten under "Stormen Klassisk" presenterer Jan Gunnar Hoff i en soloopptreden, hvor han spiller komposisjoner fra tidligere innspillinger og også vil vise seg som en improvisasjonskunstner, med meditative innslag og sin unike klassisk-inspirerte jazzstil. Konserten gjentas i Operahuset i Oslo 1. november.

Relaterte aktiviteter