L

HVA ØNSKER DU Å SE?

GHva ønsker du å se?

Har du ønsker for hva du vil se på Stormen? Ris eller ros? Send oss en melding!

Send melding
w

Ad Lib Jazzklubb: Jazzkamikaze

Kjepphøye som nyklekte reptiler presenterer bandet seg. Så braker det løs! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Ad Lib Jazzklubb: Jazzkamikaze Start tirsdag 3. sept 2019 20:00 Slutt 3. sept 2019 21:30 Arrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Les mer

tirsdag 3. sept 2019 20:00 Sinus
Kjøp billetter
03.09.201920:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 3. sept 2019 20:00 - 21:30RArrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Aldersgrense 18 år u/ vergeordning. U/18 på mesanin Kategori Sinus

Nylig hørte jeg en musiker som sa, at du ikke kan få publikum i et godt humør med musikk som det aldri hørte. Feil! Jazzkamikaze leverer musikk som ingen gjenkjenner, men likevel gjør alle glade. (Konsertanmeldelse av Knut Johansson, HD, 2006) 

De slo igjennom som unge kometer på den internasjonale jazzscenen ca 12 år siden. Og nylig ble bandets saksofonist Marius Neset oppført av Downbeat som en av verdens 25 mest innflytelsesrike jazzmusikere. Det københavniske bandet består av fem medlemmer fra Danmark, Norge og Sverige. Musikerne møttes i en ung alder da de deltok på Rhythmic Conservatory i København og ble raskt henvist til deres musikalske nysgjerrighet. 

Jazz Kamikazes gjennombrudd kom i 2005 da bandet også vant i The Young Nordic Jazz Comets. Mange anmeldere roste JazzKamikaze tidlig på sin holdning, eksperimentering og overraskende improvisasjonsteknikker. De har turnert i 25 land og har besøkt flere av de største jazzfestivaler rundt om i verden, som Nordsjø Jazzfestivalen, Rochester og Bangkok. I Skandinavia har de spilt på Stockholm Jazzfestival, MoldeJazz og Nattjazz Bergen. 

Siden da har alle musikerne startet egne prosjekter. Saksofonisten Marius Neset har gitt ut syv album i eget navn siden 2011, men er glad for å reise med JazzKamikaze igjen. Trommeslager Anton Eger er både i Marius-bandet og Phronesis og har også gitt ut sitt første album i eget navn, Æ. Morten Schantz reiser ofte i Asia med fusjonbandet Godspeed. 

Medvirkende:
Marius Neset – saxofon
Morten Schantz – keyboards
Daniel Davidsen – gitar
Kristor Brødsgaard – bass
Anton Eger – trommer  

Relaterte aktiviteter