Ketil Bjørnstad - Verden som var min

50 år som artist – en endringsreise i ord og toner. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Ketil Bjørnstad - Verden som var min Start fredag 6. mars 2020 19:00 Slutt 6. mars 2020 20:20 Arrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Les mer

fredag 6. mars 2020 19:00 Stormen Lille sal
Kjøp billetter
06.03.202019:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 6. mars 2020 19:00:00 - 20:20:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Aldersgrense Fri Kategori Konsert

I 2019 er det 50 år siden Ketil Bjørnstad debuterte med Oslo Filharmonien, 16 år gammel, i Bartoks klaverkonsert nr. 3. Han har satt sammen en spesiell jubileumskonsert der han også gir verbale glimt fra bokserien ved samme navn, som omhandler årene fra sekstitallet frem til i dag. «Jeg har fått anledning til å samarbeide med noen av klodens beste sangere og instrumentalister,» sier Bjørnstad. «Det har formet meg, både som menneske og musiker.» Jubileet skal feires med en rekke større konserter, bl.a med en utsolgt konsert i Operaen i Oslo. Men Bjørnstad gir også forestillinger rundt i landet der han er alene på scenen med et flygel og spiller noe av den musikken som har vært viktigst for ham. 

Nylig spilte han inn en ny soloplate i Abbey Roads legendariske Studio 2, der The Beatles spilte inn 90 prosent av all sin musikk. Platen vil lanseres til høsten, samtidig med femte bind av romanserien, Tyvetallet. En større jubileums-boks med 12 cd-er er også under planlegging. I flere år nå har Ketil Bjørnstad reist rundt med sine konsertforedrag der han spiller musikken fra bøkene om tiårene frem til i dag, Verden som var min. Klassikere som Sommernatt ved fjorden og Blåmann står på programmet, sammen med Bjørnstads egen musikk fra de forskjellige epokene. Konsertforedragene har i flere år samlet fulle hus og strålende kritikker over hele Norge. 

Nittitallet er fjerde bind i Ketil Bjørnstads romanserie Verden som var min, om tiårene fra sekstitallet frem til i dag. Serien har blitt en stor salgs- og kritikersuksess i Norge, og opplaget har passert 160.000 solgte eksemplarer. Første bind, Sekstitallet blir også utgitt i Tyskland i september.