Få billetter: Kvelertak

Etter fire år og fire Spellemannpriser kommer nå også album nummer fire fra det internasjonalt anerkjente og for lengst legendariske rogalandsbandet Kvelertak – det første med vokalist Ivar Nikolaisen. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Få billetter: Kvelertak Start onsdag 16. mars 2022 21:00 Slutt 16. mars 2022 22:00 Arrangør Parkenfestivalen Bodø Sted Sinus Les mer

onsdag 16. mars 2022 21:00 Sinus
Kjøp billetter
16.03.202221:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 16. mars 2022 21:00:00 - 22:00:00RArrangør Parkenfestivalen Bodø Sted Sinus Kategori Sinus

Koronakrisen rammet Norges hardrock-høvdinger hardt. Konserten blir dessverre flyttet nok en gang grunnet koronasituasjonen, og ny dato for konsert er onsdag den 16. mars 2022!

Dersom du allerede hadde kjøpt billett til den opprinnelige konserten, gjelder denne fortsatt. Hvis det nye tidspunktet dessverre ikke passer for deg og du ønsker å få billettene refundert, vil du selvfølgelig få mulighet til det. Nærmere informasjon vil bli sendt ut til alle billettkjøpere på mail.

KVELERTAK SÅR «SPLID» MED NYTT ALBUM OG TURNÉ

Etter fire år og fire Spellemannpriser kommer nå også album nummer fire fra det internasjonalt anerkjente og for lengst legendariske rogalandsbandet Kvelertak – det første med vokalist Ivar Nikolaisen.   

Sist gang vi fikk ny musikk fra den hardtslående metal-sekstetten Kvelertak var med tredjealbumet «Nattesferd» i 2016. 14. februar til neste år kommer oppfølgeren «Splid» ut.   

 – På en måte speiler albumet en verden i splid, en moderne dystopi med uro og steile fronter på alle kanter, men tittelen spiller også på forandringer som har skjedd i livene våre siden vi ga ut plate sist, forteller gitarist Vidar Landa.  

 – Vi har også gravd litt i lokalhistorie og myter fra hjemtraktene – et hardrockalbum trenger noen episke historier.  

Helt ny energi  

Dette blir den første platen med Ivar Nikolaisen, Kvelertaks fortsatt relativt nye vokalist, som tok over mikrofonen midtveis i 2018. Nikolaisen er mest kjent fra bandene Silver og The Good The Bad and The Zugly. Ivar har bidratt veldig til at vi nå fremstår som et revitalisert band med en helt ny energi. Det tror jeg alle vil merke når de får høre den nye plata. Kvelertak spruter mer nå enn noen gang, fastslår gitaristen.  

Det høres også i førstesingelen «Bråtebrann», en stor favoritt hos bandet selv.   

For de av oss som har vokst opp utenfor ring tre, er brent avfall det sikreste vårtegnet. «Bråtebrann» er en hyllest til asken og apokalypsen, til 1990 og australsk boogie rock, sier Ivar Nikolaisen.   

Et annet høydepunkt er «Crack of Doom», med Mastodon-medlem og Kvelertak-venn Troy Sanders på vokal. Sanders fikk noen vokalskisser fra bandet, men fikk ellers frihet til å gjøre vokalsporet som han ville - og resultatet er blitt en låt med potensial til å bli en vaskeekte Kvelertak-klassiker.   

Menneskehetens kollaps står for døra, og den døra sparker vi herved opp med denne låta, erklærer Nikolaisen.   

Riff-tog uten ende   Nikolaisen får selv skryt for sin studiodebut som vokalist.    Men vokalmessig har Ivar litt mer melodi i stemmen enn vi har vært vant med tidligere. Med sin bakgrunn fra scandi-rock og punk har han et litt større register å spille på, noe som har gitt oss mye rent musikalsk på de nye låtene, sier Vidar Landa. .   Albumet er spilt inn i USA med Kurt Ballou bak spakene, produsenten fra Kvelertaks to første album.  

Med så mye nytt ellers i bandet, føltes det riktig å gå tilbake til ham nå, på tross av at vi produserte forrigeplata vår selv. Kurt er en trollmann på gitar- og trommelyd, og han er veldig streng: Vi har blitt pushet hardt på å levere nesten over evne i studio. Det har ført til en variert plate som går fra kortere rett i trynet-punkrock til langtrukne riff-tog som skyter i alle retninger.  

Vidar Landa forteller at låtene på det nye albumet blir bare lengre og lengre utover i plata. Mot slutten av skiva vil det nærmest ingen ende ta.  

Vi snakker metal-epos på opp mot ni minutter, så langt har vi ikke dratt det før. Det høres kanskje at vi har turnert mye med de store metal-bandene som holdt på med sånne låter på 80-tallet.  

To år på tur?  

Nå skal gruppa på en ny internasjonal turné. Men den starter der Kvelertak-eventyret i sin tid begynte for et dusin år siden.   

21. februar braker det løs på Folken i Stavanger. Selv om vi har bodd i Oslo i ti år nå, er Stavanger fortsatt hjembyen til bandet, og Folken er et sted vi alltid vender tilbake til.  

Deretter skal Kvelertak spille to måneder over hele Europa, i tillegg til planlagte konserter i USA og Australia. Og midt oppi det hele kommer festivalsommeren.  

Så det blir på en måte en verdensturné som starter nå i februar. Den kommer nok til å vare i et par år, det blir gjerne sånn mellom hvert album. Men vi kommer hjem innimellom, altså. «Splid» skal etter planen slippes 14. februar. Er det tilfeldig at albumet slippes på valentinerdagen, eller er det mer kjærlighet å spore i Kvelertak anno 2020?  

Heh, det er nok mer tilfeldig. Men det skal fortsatt være rom for både kjærlighet og splid i Kvelertak.  

   

Relaterte aktiviteter