nyMusikk: Laptop og lyd

Nymusikk Bodø presenterer 3 artister som bruker laptop og elektronikk sammen med akustiske instrumenter på svært ulike måter. Strangerous er en ung eksperimentell artist fra Bodø som allerede har gjort seg bemerket på flere festivaler. TernOP er et prosjekt der datamaskinen opptrer som kunstig intelligens ved å analysere og utføre sanntidstransformasjoner av kontrabass-spillet. Mary Auner/Martin Högberg duo lager et musikalsk landskap med cello, gitar og elektronikk Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel nyMusikk: Laptop og lyd Start onsdag 29. sept 2021 20:00 Slutt 29. sept 2021 22:00 Arrangør nyMusikk Bodø Sted Sinus Les mer

onsdag 29. sept 2021 20:00 Sinus
Kjøp billetter
29.09.202120:00 Tina Charlotte Andersen

Fakta

Dag 1 29. sept 2021 20:00:00 - 22:00:00RArrangør nyMusikk Bodø Sted Sinus Kategori Sinus

Laptop og lyd med Strangerous, ternOP, og Mary Auner/Martin Högberg duo Strangerous - Nora Stemland (vokal og laptop) ternOP - Mike McCormick (laptop) og Håkon Norby Bjørgo (kontrabass) Mary Auner/Martin Högberg duo (cello, el-gitar og elektronikk) Egil Ursin - video

Mary Auner/Martin Högberg duo lager et musikalsk landskap med cello, gitar og elektronikk

Mer om artistene
Strangerous (Nora Stemland) er en ung eksperimentell artist, med to album bak seg og et tredje påvei. Hun har spilt på festivaler som Ung Nordisk Musikk, Nødutgangfestivalen og Vriompeis Fest. Hun skulle også ha spilt på årets All Ears festival som dessverre ble avlyst. Strangerous bruker vokal, feltopptak og elektronisk bearbeiding av lyd. Med et improvisert uttrykk danner hun et lydbilde som tar opp i seg både det ubehagelige og det vakre.
Attn:Magazine om Strangerous: "twisting the listener into a paradox of becoming both acquainted and alienated"


https://www.strangerous.no

ternOP er det nyeste prosjektet til Håkon Norby Bjørgo (NOR) og Mike McCormick (CAN). Etter å i en årrekke ha spilt sammen i den dynamiske gitartrioen BRINICLE utforsker de nå både bredden og dybden i sitt intuitive samspill innenfor helt nye rammer, og gir ut sin første plate høsten 2021. McCormick har brukt de siste årene på å utvikle et improvisatorisk vokabular på laptop, og i dette prosjektet vil han utføre sanntidstransformasjoner av Bjørgos akrobatiske kontrabass-spill. Innen informatikken er en ternær OPerasjon en prosess bestående av tre deler; den tredje bestanddelen i ternOPs musikalske samspill er en algoritme skrevet av McCormick som del av et arbeid med å programmere en kunstig intelligens kapabel til musikalsk samspill. Denne algoritmen analyserer Bjørgo's basspill og McCormicks prosessering, og opptrer selvstendig både ved å gripe inn i disse prosessene og ved å igangsette nye forløp, med både «menneskelige» og «umenneskelige» reaksjonsmønstre.
https://mikemccormickmusic.com/portfolio/ternop/


Mary Auner (cello) og Martin Högberg (elgitar, elektronikk) begynte å spille sammen i 2019, etter å tidligere ha samarbeidet i Bodø Rhythm Group og Bodø Sinfonietta. Mary er klassisk utdannet ved Oberlin Conservatory of Music i Ohio, USA, mens Martin har mastergrad i utøvende jazz fra Institutt for Musikk, NTNU. I skjæringspunktet mellom klassisk musikk og improviserte strukturer har de funnet et musikalsk landskap hvor de to utøvertradisjonene oppgår i en ny, høyere og spennende enhet. Duoen henter i tillegg inspirasjon fra electronica, pop og kunstmusikk.


Musikken er komponert av Martin Högberg. Konserten er støttet av Bodø Kommune og Norsk Kulturråd.

Relaterte aktiviteter