Luke Elliot

Luke Elliot leverer fantastiske låter som perler på en snor på sitt nye album «The Big Wind», og har siden debutalbumet fengslet publikum med sine vakre opptredener med et ekstremt nærvær. Den melankolske amerikaneren blir ofte sammenlignet med store navn som Jerry Lee Lewis, Tom Waits og Bob Dylan –og det med rette. Debutalbumet «Dressed for the Occasion» tok oss med storm, og den 8.mai kom endelig det etterlengtede andrealbumet «The Big Wind». Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Luke Elliot Start lørdag 9. okt 2021 21:00 Slutt 9. okt 2021 22:30 Arrangør Stormen Konserthus Sted Sinus Les mer

lørdag 9. okt 2021 21:00 Sinus
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 9. okt 2021 21:00:00 - 22:30:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Sinus Kategori Sinus

Artisten med opprinnelse i New Jersey leverer et modig og umiddelbart album som kunne satt den perfekte stemningen til en noir film da produksjonen er filmatisk, moderne og elegant, men samtidig leken. De ti sporene på albumet skiller seg fra forgjengeren og viser oss en artist med dypere tekster som har blitt mer voksen siden sist.

På dette albumet har Luke Elliot latt seg inspirere av store, katastrofale stormer. Han har spesielt latt seg fascinere av Irlands beryktede vindstorm i 1839, som har blitt foreviget i poesi og prosa under tittelen "The Night Of The Big Wind".

Stormer kan også oppstå i privatlivet, og i skriveprosessen befant Luke Elliot seg i en malstrøm av hendelser både på det personlige og profesjonelle plan og «The Big Wind» er et resultat av denne stormfulle tiden. «Sangene handler om det å klare å bygge en stabil tilværelse. Da jeg skrev de hadde jeg ingenting fast og permanent i livet mitt. Men så møtte jeg kvinnen som i dag er min kone, ryddet opp i alt rotet og kastet med rundt for å få fullført denne platen» forteller Luke. «Alle må vokse opp en gang».

Listen over ikoner Luke Elliot har blitt sammenlignet med innen roots, folk og rock er lang, og rommer storheter som Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Tom Waits, Jerry Lee Lewis, Elvis Costello, Elmore James, PJ Harvey og Nick Cave. Hans filmatiske musikalitet er elegant og byr på dype tanker og følelser igjennom poetiske tekster med gode historier, fremført av en sår og nær vokal. Dette andrealbumet har mye å leve opp til. Første plate «Dressed for the Occasion» gjorde stor suksess, spesielt her i Norge, og mye har skjedd siden da; Luke Elliot har turnert kontinuerlig over hele verden med utsolgte konserter i land som Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland og Australia.

En samlet norsk presse hyllet artisten med anmeldelser som «En umiddelbar klassiker» (6/6 i Dagbladet). Han har gjestet Lindmo, vært listet på radio med flere singler, samarbeidet med det svenske klesmerke Oscar Jacobson, turnert med Madrugada i Europa og varmet opp for Bjørns Eidsvåg i Oslo Spektrum. Låten «Somebody's Man», en duett med Sivert Høyem, var første singel ut fra det kommende albumet og lå17 uker på NRK P1. Nå som stormene i livet til Luke Elliot har lagt seg etter innspillingen av «The Big Wind», balanserer han det nye familielivet med livet på veien. «Jeg er takknemlig for at jeg endelig har ordnet opp ting. Jeg vil være en støttende og solid ektemann og far, mens jeg turnerer så mye som mulig. På mange måter er jeg takknemlig for utviklingen livet har hatt i det siste.»

Relaterte aktiviteter