L

HVA ØNSKER DU Å SE?

GHva ønsker du å se?

Har du ønsker for hva du vil se på Stormen? Ris eller ros? Send oss en melding!

Send melding
w

Arktisk Filharmoni: Musikernes favoritt

Og etterlengtet gjensyn med stjernecellist Brantelid! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Arktisk Filharmoni: Musikernes favoritt Start fredag 13. mars 2020 19:00 Slutt 13. mars 2020 21:00 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal, Amfi Les mer

fredag 13. mars 2020 19:00 fredag 13. mars 2020 21:00 Store Sal, Amfi
Kjøp billetter
13.03.202019:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 13. mars 2020 19:00 - 21:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal, Amfi Kategori Annet

Brantelid har en usedvanlig naturgitt måte å spille cello på, og det virker som om grensene mellom instrument, musiker og musikk nærmest viskes ut. Det er så sjeldent man ser dette, og det er vakkert å være vitne til. 

Hvert tredje år arrangeres Malko-konkurransen av DR Symfoniorkester i København. Det er en prestisjefull, internasjonal dirigentkonkurranse, og sist den ble arrangert hadde Arktisk Filharmoni et par utsendte musikere i orkesteret der for å sondere terrenget etter spennende dirigenter. En favoritt hos musikerne var tsjekkeren Petr Popelka, som med sin genuine musikalitet fikk frem musikalske poenger andre overså. Popelka er egentlig kontrabassist i Staatkapelle Dresden, og kanskje ble det begeistring hos våre musikere nettopp fordi han er orkestermusiker, og dermed får en annen tilnærming til musikken enn mange andre dirigenter? Nå er hans internasjonale dirigentkarriere på full fart oppover, og det er en glede å ønske ham velkommen til Arktisk Filharmoni for første gang!  

Relaterte aktiviteter