AVLYST! Arktisk Filharmoni: Musikernes favoritt

Basert på de nye rådene fra norske helsemyndigheter knyttet til smitterisiko i forbindelse med COVID-19 – og etter en grundig vurdering fra Arktisk Filharmonis ledelse – har Arktisk Filharmoni valgt å avlyse/utsette alle sine konserter i uke 11 og 12, altså denne uka og neste. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel AVLYST! Arktisk Filharmoni: Musikernes favoritt Start fredag 13. mars 2020 19:00 Slutt 13. mars 2020 21:00 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal, Amfi Les mer

fredag 13. mars 2020 19:00 Store Sal, Amfi
13.03.202019:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 13. mars 2020 19:00:00 - 21:00:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal, Amfi Kategori Klassisk

Brantelid har en usedvanlig naturgitt måte å spille cello på, og det virker som om grensene mellom instrument, musiker og musikk nærmest viskes ut. Det er så sjeldent man ser dette, og det er vakkert å være vitne til. 

Hvert tredje år arrangeres Malko-konkurransen av DR Symfoniorkester i København. Det er en prestisjefull, internasjonal dirigentkonkurranse, og sist den ble arrangert hadde Arktisk Filharmoni et par utsendte musikere i orkesteret der for å sondere terrenget etter spennende dirigenter. En favoritt hos musikerne var tsjekkeren Petr Popelka, som med sin genuine musikalitet fikk frem musikalske poenger andre overså. Popelka er egentlig kontrabassist i Staatkapelle Dresden, og kanskje ble det begeistring hos våre musikere nettopp fordi han er orkestermusiker, og dermed får en annen tilnærming til musikken enn mange andre dirigenter? Nå er hans internasjonale dirigentkarriere på full fart oppover, og det er en glede å ønske ham velkommen til Arktisk Filharmoni for første gang!

Relaterte aktiviteter