Ad Lib & BJO2022: Nordnorsk Jazzensemble med Moddi

Det er en stor glede å kunne presentere Nordnorsk Jazzensemble med Jakop Janssønn sitt nye verk «Vippepunktet». Dette er jazzensemblet sitt første prosjekt som ble utsatt fra januar 2021 på grunn av pandemien. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Ad Lib & BJO2022: Nordnorsk Jazzensemble med Moddi Start onsdag 2. feb 2022 19:00 Slutt 2. feb 2022 20:30 Arrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Store Sal Les mer

onsdag 2. feb 2022 19:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 2. feb 2022 19:00:00 - 20:30:00RArrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Store Sal Kategori Annet

«Vippepunktet» er et nyskrevet verk av Jakop Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen. Premieren av verket vil endelig fremføres på Nordlysfestivalen i Tromsø, i Vadsø og som åpningskonsert på Bodø Jazz Open 2022. 

Tittelen «Vippepunktet» henspiller på det som skjer når noe lite vipper balansen av et system og provoserer frem en stor forandring. Livet i Arktis tar plass midt i en dramatisk, gåtefull og følelsesladd scene av voldsomme klimatiske, miljømessige, politiske og økonomiske endringer.

Ved å bruke «Vippepunktet» som utgangspunkt for verket, ønsker Janssønn å fokusere på vår landsdel og sette et nytt lys på de mange utfordringer vi kan møte når vi nærmer oss et vippepunkt.  Verket er skrevet av komponist og kunstnerisk leder Jakop Hauan Janssønn, som er en av landsdelens mest aktive og kreative musikere og komponister.

Tekstforfatter og vokalist er Pål Moddi Knutsen, og Daniel Herskedal står for arrangering. 

Ensemblet består på dette prosjektet av følgende musikere: 

Moddi – vokal 

Daniel Herskedal – tuba 

Atle Nymo – sax 

Ragnhild Furebotten – fele 

Martin Högberg – gitar 

Eirik Fjelde – tangenter 

Dag Okstad – bass 

Jakop Janssønn – trommer/perk 

og MiNensemblet fra Musikk i Nordland.   

Torbjørn Thrane Sandnes  - lys/visuals 

Brynjar Erdahl – lydtekniker   

Nordnorsk Jazzensemble drives av Nordnorsk Jazzsenter, i nært samarbeid med Musikk i Nordland (MiN) og andre kulturaktører i landsdelen.   

Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk jazzsenter og Ad Lib Jazzklubb.

Relaterte aktiviteter