Nøtteknekkeren

Førjulsballett med julemagi - Velkommen til en eventyrlig førjulsballett fylt med vakker musikk og dans, en stor klype kjærlighet og en liten dose magi.  Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Nøtteknekkeren Start fredag 25. nov 2022 18:00 Slutt 25. nov 2022 20:30 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Les mer

fredag 25. nov 2022 18:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 25. nov 2022 18:00:00 - 20:30:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Kategori Klassisk

Det er igjen duket for førjulsballett, og i år er det den tradisjonsrike juleballetten Nøtteknekkeren som står på plakaten sammen med våre faste samarbeidspartnere - Pias Ballettstudio i Bodø og Kulturskolen i Tromsø.  

Den populære balletten handler om Clara, og alle eventyrene hun opplever sammen med Nøtteknekkeren. 

Det er jul, og hjemme hos Clara kommer det mange gjester i juleselskap. Den mystiske Herr Drosselmeyer er blant gjestene og han har laget merkelige og magiske gaver til alle barna. Clara får en tredukke i gave. Den ser ut som en soldat og kan knekke nøtter med tennene. 

Etter hvert forlater alle gjestene og familien går til sengs. Om natten tas vi med inn i Claras drømmeverden. Det er en vidunderlig julefantasi hvor nøtteknekkerdukken har blitt levende og tar henne med på spennende eventyr, hvor hun blant annet møter de magiske lekene fra kvelden før. Sammen slåss de mot selveste rottedronningen og de reiser med snøfeen til sukkertøyfeens land. 

Vi garanterer flotte danse- og musikkopplevelser og en solid porsjon julestemning! 

 

Inngår i Arktisk Filharmonis abonnementsserier Full Storm og  Stor Storm. 

 

Medvirkende: 

Pias Ballettstudio 

Arktisk Filharmoni 

 

Program:  Balletten Nøtteknekkeren av Pjotr Tsjajkovskij 

 

Relaterte aktiviteter