BJO2021: Ole Børud

Ole Børud har med seg noen av de beste soulmusikerne landet har fostret når han kommer til Bodø Jazz Open i oktober. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel BJO2021: Ole Børud Start onsdag 20. okt 2021 19:00 Slutt 20. okt 2021 20:30 Arrangør Bodø Jazz Open Sted Store Sal Les mer

onsdag 20. okt 2021 19:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 20. okt 2021 19:00:00 - 20:30:00RArrangør Bodø Jazz Open Sted Store Sal Kategori Annet

 

Ole Børud har i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben og leverer musikalske prestasjoner på et skyhøyt nivå. Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018 og dro deretter ut på en omfattende turnè gjennom 2019 hvor det ble gitt høye terningkast både i inn- og utland. Nå ventes nye singler denne våren og nytt album til høsten.

 

Ole Børud med band (og hornseksjon!) byr på funky, soulfull westkystrock av ypperste merke (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers), en musikksjanger som har har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans. Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk.

 

Som andregenerasjons medlem i Børud- familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har Ole Børud vært profesjonell musiker siden han var 16 år. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family er kanskje særlig relevant i denne settingen). Så noen år som metalmusiker - ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013.

 

Bodø Jazz Open har forsøkt å hente Ole Børud tidligere, tilbake i 2016. Sykdom gjorde at konserten ble avlyst. Nå er endelig Børud klar for Bodø og denne gang med utvidet besetning i Stormen store sal.

 

Ole Børud Gitar, vokal

Ruben Dalen, Trommer

Lars-Erik Dahle, Bass

Markus Lillehaug Johnsen, Gitar

Frode Mangen, Tangenter

Jens Petter Antonsen, Trompet

Even Kruse Skatrud, Trombone

Børge-Are S. Halvorsen, Saksofon

Foto: Christoffer Krook

Relaterte aktiviteter