L

HVA ØNSKER DU Å SE?

w

Ralph Towner

Det er en helt spesiell kunstner og en av gitarens absolutte mestere, både i den klassiske og 12-strengs gitaren, som gjester Stormen Konserthus i november.  Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Ralph Towner Start torsdag 5. nov 2020 20:00 Slutt 5. nov 2020 21:30 Arrangør Stormen Konserthus Sted Sinus Les mer

torsdag 5. nov 2020 20:00 torsdag 5. nov 2020 21:30 Sinus
Kjøp billetter
05.11.202020:00 Eline Christine Aunmo

Fakta

Dag 1 5. nov 2020 20:00 - 21:30RArrangør Stormen Konserthus Sted Sinus Kategori Konsert

En av jazzens fremste gitarister kommer til Bodø. Ralph Towner er en nyskapende jazzgitarist som inspirert av sin klassiske utdannelse har formet et eget distinkt språk for sine gitarer. Han har beskrevet sin tilnærming til gitaren som "pianistisk: hjernen min vil ha tilgang til alle disse notene på en gang." Som komponist forblir han en unik kraft, og kombinerer barokk kontrapunkt, rytmer og melodier inspirert av brasiliansk musikk og jazz-tradisjon, og en personlig tilnærming til harmoni og utvikling. 

Ralph Towner, født i Washington i 1940, begynte sin jazzkarriere som en Bill Evans-inspirert pianist, og studerte deretter klassisk gitar i Wien. Towners karriere tok for alvor fart i 1960’tallets New York, hvor han samarbeidet med musikere som Freddie Hubbard og Tim Hardin. I 1970 var han med å etablere det banebrytende bandet Oregon med Collin Walcott, Glenn Moore og Paul McCandless.  

 Towner har spilt inn musikk i over 40 år og er særlig kjent for sine utgivelser på det tyske plateselskapet ECM. Utgivelsene hans inkluderer soloalbum, duoprosjekter (med John Abercrombie, Gary Peacock, Gary Burton og Paolo Fresu), band under hans ledelse (inkludert den høyt elskede Solstice med Jan Garbarek, Eberhard Weber, Jon Christensen) og plater med Oregon. Towner har også bidratt på album av Keith Jarrett, Kenny Wheeler, Egberto Gismonti, og gruppen Azimuth. 

Direktørens tips: Lytt til måten Towner på egen hånd mesterlig kombinerer melodi, harmoni og rytme samtidig med improvisatorisk overskudd og frihet. Det er ganske få musikere som, til sammenligning med Towner, som har lykkes med å kombinere klassisk gitar med jazz og improvisasjon.

Konserten er i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb og Bodø Jazz Open  

Relaterte aktiviteter