Klassisk relæxt

Vi varmer opp til 17.mai med vakre toner fra Johan Halvorsen og Edvard Grieg. Sopransolist Hamida Kristoffersen ønskes varmt velkommen tilbake etter å ha gjestet oss i Arktisk Filharmoni i januar. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Klassisk relæxt Start fredag 13. mai 2022 18:00 Slutt 13. mai 2022 18:45 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Stormen Lille sal Les mer

fredag 13. mai 2022 18:00 Stormen Lille sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 13. mai 2022 18:00:00 - 18:45:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Stormen Lille sal Kategori Annet

En relæxt konsert er åpen for alle, men er spesielt tilpasset for voksne, barn og familier som kan oppleve det utfordrende å delta på ordinære forestillinger. Vi gjør små tilpasninger for å skape en relæxt opplevelse. For eksempel demper vi lyset i salen, men slår det aldri helt av. Vi bruker ikke scenerøyk og strobebelysning, og vi har justert lydnivået i de høyeste toppene. I tillegg lager vi en visuell guide som beskriver hele opplevelsen fra du ankommer konserten til konsertens slutt. Du kan lese mer om relæxte konserter her:  https://arktiskfilharmoni.no/om-oss/prosjekter/relaext/

Hamida Maryam Siro Kristoffersen fra Bjarkøy i Troms har sunget med Arktisk Filharmoni ved en rekke anledninger. Allerede i 2011 gjorde hun sin debut i vår familieopera Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur og året etter sang hun hovedrollen som Mimi i vår oppsetning av La Bohéme.

2016-2019 innledet hun en fremgangsrik internasjonal karriere som ansatt solist ved Zürichoperaen – et av de virkelig store og anerkjente operahusene i Europa. Hun har hatt roller ved flere europeiske operahus, og har blant annet vært å høre både som Micaela i Carmen og Grete i Hans og Grete ved Den Norske Opera & Ballett .

Hun har også vunnet flere prestisjetunge priser; I 2013 ble hun eneste norske finalist i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i Oslo og hun vant både Ingrid Bjoner-stipendium og pris for beste utøver av norsk musikk.

Kveldens dirigent er Anna Hartmann, Arktisk Filharmonis assistentdirigent siden 2021. Hartmann har sin mastergrad i direksjon fra Royal Northern College of Music i Manchester. Hun har vært med oss på mange prosjekter og fikk sist høst lede orkesteret under konsertforestillingen “Solen, min far. Jorda, min mor” i Den Norske Opera og Ballett.

Relaterte aktiviteter