UTSATT: Arktisk Filharmoni: Romeo og Julie

Vi starter feiringen av Hålogaland Teaters 50-årsjubileum med en konsertforestilling der du får to mesterverk i ett: En tilpasset og oppdatert versjon av Shakespeares mest berømte skuespill og den fantastiske musikken komponert av Sergej Prokofjev – framført av skuespillere fra HT og Arktisk Filharmoni. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel UTSATT: Arktisk Filharmoni: Romeo og Julie Start torsdag 28. jan 2021 19:00 Slutt 28. jan 2021 20:30 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Les mer

torsdag 28. jan 2021 19:00 Store Sal

Fakta

Dag 1 28. jan 2021 19:00:00 - 20:30:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Kategori Annet

På grunn av endrede restriksjoner i forbindelse med Covid-19 er Arktisk Filharmoni dessverre nødt til å gjøre noen endringer.

Ved inngangen til det nye året introduserte regjeringen nye, og flere nasjonale smitteverntiltak som vi må forholde oss til, og som vil få konsekvenser for våre planlagte aktiviteter. Disse restriksjonene ble annonsert forlenget på regjeringens pressekonferanse 18.januar.Det vil foreløpig ikke bli gjennomført arrangementer med publikum i salen. Dette betyr i første omgang at sesongens første lunsjkonserter utgår, samt at konserten Stumfilmen Lajla og Romeo og Julie utsettes. Vi jobber med å finne ny konsertdato for disse konsertene, og datoene vil annonseres fortløpende.

NY DATO KOMMER

Forestillingen, som blant annet skal åpne Nordlysfestivalen 29. januar, skapes av regissør Jostein Kirkeby-Garstad, HTs dramaturg Morten Kjerstad og Arktisk Filharmonis sjefdirigent Christian Kluxen. Sistnevnte skal også dirigere symfoniorkesteret under framføringen av Prokofjevs musikk, og det kunstneriske teamet håper å kaste et nytt lys på begge verkene.

Den levende og fargerike musikken, som i utgangspunktet ble skrevet for ballettversjonen av Romeo og Julie, passer perfekt til å illustrere Shakespeares drama i denne formen.Og til å framføre de dramatiserte tablåene møter vi skuespillerne Trude Øines, Jørn Fuller-Gee, Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teater.

 Regissør Jostein Kirkeby-Garstad har arbeidet over hele landet, deriblant på flere av de største og mest prestisjefylte scenene. Han har bakgrunn som både skuespiller og koreograf og har de siste årene også vært direktør ved Dyreparken Teater i Kristiansand. I høst hadde han også regien på Arktisk Filharmonis forestilling Opera Noir.Dramaturg Morten Kjerstad jobber for tiden på Den Nationale Scene, har vært sjefdramaturg ved Statsteatret, og er nå tilknyttet HT som dramaturg.Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent, og leder dermed symfoniorkesteret i de fleste av ensemblets konserter og operaer. Han er også sjefdirigent for symfoniorkesteret i Victoria, Canada, og har dirigert mange av de største orkestrene i verden.Vi i Arktisk Filharmoni gleder oss stort over å samarbeide med våre venner på Hålogaland Teater, som vi alltid finner det inspirerende å jobbe med, og ikke minst våre like gode venner i Nordlysfestivalen under deres åpningskonsert.

Relaterte aktiviteter