L

HVA ØNSKER DU Å SE?

GHva ønsker du å se?

Har du ønsker for hva du vil se på Stormen? Ris eller ros? Send oss en melding!

Send melding
w

En smuk aftensang

Kontrabassisten Knut Erik Sundquist og pianisten Nils Anders Mortensen er to av Nord-Norges fremste musikere. Begge er til og med tidligere Nordlyspris-vinnere. Prosjektet «En smuk aftensang» har vært deres hjertebarn i flere år nå, og nå har de gitt ut herligheten på plate. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel En smuk aftensang Start onsdag 27. nov 2019 19:00 Slutt 27. nov 2019 20:00 Arrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal Les mer

onsdag 27. nov 2019 19:00 Stormen Lille sal
Kjøp billetter
27.11.201919:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 27. nov 2019 19:00 - 20:00RArrangør Stormen Konserthus Sted Stormen Lille sal

Konserten er inspirert av Jan Johansson og Georg Riedels ikoniske album «Jazz på svenska» fra 1963, der de gjorde sine versjoner av svenske folketoner. På «En Smuk Aftensang» er det snakk om nordnorske folketoner der de har gjort det samme. Altså laget sine egne versjoner. Men her er det ikke bare jazz. Det spenner fra techno, via klassiske stykker og pling-plong, til de vakreste bånsuller. Til og med en heavyrock-ballade er det blitt plass til! De fleste av disse folketonene er funnet i den flotte og viktige folkemusikksamlingen på Tromsø museum. Dette er låter det er veldig få som har hørt tidligere, men artistene betrygger oss med at de er utrolig fine.

Knut Erik Sundquist Du glemmer ikke en konsert med kontrabassisten Knut Erik Sundquist. Det lyder så lekende elegant og vakkert at du aner en utøver som tar musikken på alvor. Han er født 1961 i Tromsø. Studerte kontrabass under legendariske professor Ludwig Streicher i Wien. Etter studiene har han livnært seg både som solobassist og musiker i Europas mest kjente orkestre: Mahler Chamber Orchestra (Berlin), Ensemble Modern (Frankfurt), Lucern Festival Orchestra (Abbado) m.fl. På Festspillene i Nord-Norge 2007, hadde han hovedrollen i Patrick Süskinds teaterstykke «Kontrabassen». Det ble både en publikum- og kritikersuksess. Knut Erik Sundquist en stor humorist og kommunikator. Han behandler sitt instrument med avslappet virtuositet. Han er bosatt i sitt elskede Nord-Norge (Harstad), og spiller gjerne med musikere og artister i helt andre sjangere enn den klassiske. Derfor trives han overalt, enten det er Carnegie Hall i New York, eller i et lite grendehus langt nord for polarsirkelen. I 2010 dro han med seg et helt symfoniorkester og holdt konsert for et begeistret publikum på ølhallen i Tromsø! Uansett hvor Knut Erik Sundquist måtte befinne seg med sin bass, kan man være sikre på to ting: Trampeklapp og ekstranummer! 

Nils Anders Mortensen En av Norges absolutt beste pianister bor faktisk i Gaupeveien i Alta. Han var selvskreven på Troldhaugen da NRK sendte Grieg minutt for minutt.Han har gitt ut to solo cd’er på LAWO classics: «In finstrer Mitternacht», med musikk av Johannes Brahms. Og «Im Freien». Begge har høstet glimrende kritikker. I tillegg til en rekke utgivelser sammen med mezzosopranen Marianne Beate Kielland. Han har gitt ut to duo-cder sammen med Knut Erik: Reverie og Tundra. Nils og Knut Erik gir også ut et nytt album under Nordlysfestivalen 2019: «En smuk aftensang», med Nordnorske folkemelodier. Nils er forøvrig en av Nord-Norges største sykkelentusiaster, og har vært frivillig på Arctic Race.