SNAKK Bodø – Bodø Biennale

Bodø Biennale 2020 inviterer til SNAKK Bodø hvor vi snakker om hvordan kunst kan skape alternative fortellinger om hva stedsutvikling er og bør være, hvordan bevegelse kan definere rom, og hvordan kunstnerne tenker og skaper i/for det offentlige rom.   Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel SNAKK Bodø – Bodø Biennale Start lørdag 5. sept 2020 12:00 Slutt 5. sept 2020 15:30 Arrangør Bodø Biennale Sted Store sal Les mer

lørdag 5. sept 2020 12:00 Store sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 5. sept 2020 12:00:00 - 15:30:00RArrangør Bodø Biennale Sted Store sal Aldersgrense Fri Kategori Dans

Programmet består av:

Kl. 12.00- 12.45 Performanceforedraget Betydningen av bevegelse av og med dansekunstner Cecilie Lindeman Steen

Kl. 13.00- 13.45 SNAKK live, ledet av Maria Landmark. Kunstnere i samtalen; Cecilie Lindeman Steen, Alice Slyngstad, LANDING, Kai Arne Kirkebø.

Kl. 14.00- 15.30 Debatt, ledet av Cecilie Sachs Olsen   

Mer om innholdet:

BETYDNINGEN AV BEVEGELSE
Cecilie Lindemann Steen er en av Norges mest erfarne dansere. Gjennom over 30 år har hun arbeidet med de fleste av landets mest toneangivende koreografer. 

I Betydningen av bevegelse vekselvis danser og forteller Cecilie Lindeman Steen om erfaringer og opplevelser om dans og det å danse. På en enkel måte forklarer hun prinsipper relatert til bevegelse i tid og rom, og gir eksempler på hvordan mening kan oppstå i dans og hvordan dansen virker på oss kinestetisk og fysisk.

Steen henter eksempler fra både egne erfaringer som danser og fra opplevelser fra det å være publikum selv. Fortellingene hentes fra forestillinger og arbeid fra flere kjente norske koreografer. Performanceforedraget er derfor også en enkel dansehistorisk innføring, men er først og fremst laget med ønske om å kunne åpne opp for hvordan dans på forskjellige måter kan erfares, forstås og oppleves.

Med Cecilie Lindeman Steen
Produsert av: MovingStone

SNAKK LIVE
SNAKK live tar sikte på å være en uformell samtale mellom Maria Landmark og fire av festivalens kunstnere. Her vil vi forsøke å komme litt nærmere inn på kunstnernes innganger til arbeidet med sted, bevegelse og møte med publikum. Kunstnere som deltar i samtalen: Cecilie Lindeman Steen (performanceforedraget Betydningen av bevegelse), Alice Slyngstad (biennalens bestillingsverk Hyper Hidro Sissy), Venke Sortland for gruppen Landing (Flytende landskap) og Kay Arne Kirkebø (en av tre kunstnere bak biennale- utstillingen).  

DEBATT
Moderator: Cecilie Sachs Olsen; kunstner, kurator og forsker. 

Kunst og stedsutvikling?
Stedsutvikling er ofte basert på et ideal om økonomisk vekst som risikerer å presse hensynet til mennesker og miljø til side: boligen er et spekulasjonsobjekt, gatene er infrastruktur for forbruk, steder omformes til reklamekonsepter som selges til høystbydende. Samtidig merker vi at et skifte er på vei: uendelig vekst er ikke bærekraftig, byen må sette mennesker og miljø først. Men hvordan kommer vi oss dit? Og hvilken rolle kan kunsten spille i et slikt skifte? 

Med utgangspunkt i biennalens to hovedverk, og hvordan Bodøs innbyggere opplever disse, stiller vi spørsmålet: hvordan kunstnerisk praksis skape alternative fortellinger om hva stedsutvikling er og bør være?

Cecilie er postdoktor ved Royal Holloway Universitet i London, hvor hun forsker på kunst og byutvikling. Hun er initiativtaker til kunstnerkollektivet zURBS, var kurator for Oslo Arkitekturtriennale 2019 og har nylig utgitt boka “Socially engaged art and the neoliberal city».

SNAKK Bodø er støttet av Norsk kulturråd, Fritt ord, Nordland fylkeskommune, Bodø kommune og Dansenett Norge. 

Relaterte aktiviteter