Riksteatret: Sult

Har du noen gang følt deg utenfor? Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Riksteatret: Sult Start torsdag 6. feb 2020 19:00 Slutt 6. feb 2020 20:40 Arrangør RIKSTEATRET Sted Store sal Les mer

torsdag 6. feb 2020 19:00 Store sal
Kjøp billetter
06.02.202019:00 Synne Marie Tømmerberg

Fakta

Dag 1 6. feb 2020 19:00:00 - 20:40:00RArrangør RIKSTEATRET Sted Store sal Kategori Teater

Sult utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både den fysiske sult og den psykiske pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. Sult er en klassiker i moderne diktning som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag.  

"Sult er en bok som jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Denne ubøyelige, nådeløse, perverse, komiske og usammenhengende undersøkelsen av en enslig karakters tilstand er så radikal at den fremdeles tar pusten fra meg." – Siri Hustvedt  

– Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre. Med Sult har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor, sier Anders T. Andersen som skal ha regi og dramatisere Knut Hamsuns klassiker for Riksteatret. Han står bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens De usynlige, Karl Ove Knausgårds Om våren og Geir Gulliksens Historie om et ekteskap. Andersen stod også bak filmatiseringen av Berlinerpoplene for NRK og slipper spillefilmen Fuglane basert på Tarjei Vesaas roman høsten 2019 og har i disse dager stor suksess med Bowie-musikalen Lazarus på Det Norske Teatret.  

Også denne gangen skal han lage en teateroppsetning med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespiller Preben Hodneland og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars på scenen. 

______

Pressen mener:

"Usentimentalt og røft"
Dagbladet (terningkast 5)

"En forestilling som gjør inntrykk"
Dagsavisen (terningkast 5)

"En fet og frodig forestilling. "Fet" som i "fet plate" og "frodig" som i et stykke som påkaller alle emosjoner, til og med latteren"
bok365.no (terningkast 5)

"Knut Hamsun var kjent for å forakte skuespillerstanden dypt og inderlig. Men selv han måtte nok ha gitt Preben Hodneland et vennlig nikk for innsatsen."
VG

______

På scenen
Preben Hodneland, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Torstein Bjørklund, Tuva Syvertsen og Petter Vermeli 

Team Regissør: Anders T. Andersen, Scenograf: Dagny Drage Kleiva, Kostymedesigner: Mette Welle Jacobsen, Lysdesigner: Øystein Heitmann, Lyddesigner: Erik Hedin, Videodesigner: Kenneth Karlstad og Produsent: Emnet Kebreab 

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause). 

Premiere: Oslo / Nydalen 9. januar 2020

Produsert av Riksteatret

Relaterte aktiviteter