Ad Lib & BJO2022: A Tonic For The Troops + Måsava

Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: «A tonic for the troops» blander alle disse ingrediensene i én og samme drink og er en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Ad Lib & BJO2022: A Tonic For The Troops + Måsava Start torsdag 3. feb 2022 20:30 Slutt 3. feb 2022 22:45 Arrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Les mer

torsdag 3. feb 2022 20:30 Sinus
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 3. feb 2022 20:30:00 - 22:45:00RArrangør Ad Lib Jazzklubb Sted Sinus Kategori Sinus
Bassist Ellen Brekken er en svært allsidig utøver og holder vanligvis fortet i de dypefrekvenser i bl.a. Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio,Falkevik og en hel delandre prosjekter innenfor jazz, rock, pop og folkemusikk. I «A tonic for the troops» erhun selv general i front og platedebuterer som komponist. I musikken hører vigjenklang av bassister/låtskrivere som bl.a. Marc Johnson, Ray Brown, CharlieMingus og Scott LaFaro, der Brekken leder oss gjennom unisone riff, raske løp,rolige landskap og leken rytmikk i en moderne mainstream-tradisjon.
 
Brekken har samlet sammen en tropp svært aktive utøvere med bakgrunn fra bådeden amerikanske jazztradisjonen og den mer moderne europeiske jazzen, somangriper musikken med både fart og finesse. Drinken vi får servert inneholder høyenergi, tett samspill, sterke melodier, et sprettent komp og forrykendeenkeltprestasjoner.
 
Pianist Espen Berg(SiljeNergaard, Espen Berg trio, Hildegunn Øiseth) har befestetTrondheims status på jazzkartet både med sin egen trio og i flere samarbeid medTrondheim jazzorkester. Berg besitter et overskudd i pianospillet som få andre iNorge har og har ved flere anledninger vunnet priser for sitt solistspill.
 
Saksofonist Magnus Bakken(Ninjabeat, Magnus Bakken quartet m.m.) har etterendt utdanning på den svært prestisjefylte Berklee College of Music i USA vendthjem til Norge og etablert seg som en svært sterk og allsidig saksofonist. Bakkenhøres like ofte i i tett samspill på intime jazzklubber som i blåserekker for store tv-produksjoner og kommersielle artister.
 
Trommeslager Magnus SefaniassenEide (Staffan William-Olsson trio, Ìsa, FrodeKjekstad trio) spiser groovertil frokost og er en av de mest hardtarbeidende ungejazzmusikerne i dag. Han behersker både mainstreamjazz og straight pop med denstørste selvfølge og har både et svært stødig beat og en delikat touch.
 
Anmeldelse av albumet Ambush:
https://jazzinorge.no/anmeldelse/briljans-fra-bassisten-og-gutta/
 
Lytt til albumet Ambush: https://orcd.co/ambush
 
 
Bandnavnet «A tonic for the troops» har opphav i et gammelt britisk ordtak frakolonitiden i India, der tonic ble drukket for å holde malariamyggen unna og hardermed ifølge Churchill «saved more lives than all british doctors». Oversatt til norskkan vi si at «A tonic for the troops» betyr «den beste medisin».
 
Ellen Brekken – Bass
Espen Berg – Piano
Magnus Bakken – Saksofon
Magnus Sefaniassen Eide – Trommer
 
Konserten er i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb
 

MASÅVA 

 
Av alle albumene som ble spilt på Pott og Panne-(hjemme)kontoret i 2021, var Masåva - «Er vi store nok nå?» en av skivene som gikk hyppigst på repeat. En herlig blanding av folkemusikk, jazz og visepop som gikk rett hjem hos oss. Det er derfor med et stor smil om munnen at vi i samarbeid med Bodø Jazz Open 2022 kan invitere til konsert med Masåva på Sinus torsdag 3. februar. Med på kjøpet får du også konsert med jazzkvartetten A Tonic For The Troops. Jazzfestival for alle penga!  

 
Masåva brakdebuterte i 2018 med Spellemann-nominasjon for sitt selvtitulerte debutalbum. I høst slapp de oppfølgeralbumet «Er vi store nok nå?» som mottok strålende kritikker og kom på 6.plass i Gaffa sin kåring over de 10 beste album fra 2021. Bandet kjennetegnes av sitt akustiske, fengende og vakre sound. De ettertenksomme tekstene om mennesket som art og individ, tilhørighet i et miljø og altoppslukende kjærlighet, løftes frem i det rå, drømmende landskapet av feler, gitar, synth, bass og trommer. 
 
På oppfølgeralbumet har bandet tatt nye musikalske vendinger – en naturlig utvikling og utviding av Masåva-universet. Mange fikk ørene opp for Masåva gjennom Viaplay-serien FURIA, hvor de hadde vingnettmusikken. 

 

Selma French Bolstad - vokal, fele, akustisk gitar 
Martin Morland – bass 
Øystein Aarnes Vik – trommer 
Solveig Wang - piano, synth, vokal 

- - -

To konserter i én billett!

Dørene åpner 20.00
Konsert med Masåva 20.30
Konsert med A tonic for the troops 21.30

Konserten er i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb og Pott og Panne.

Relaterte aktiviteter