Arktisk Filharmoni - Våroffer x 2

Stravinskij og Iyer  En fargesprakende feiring av våren og kjærligheten er akkurat hva vi trenger i november – en vitamininnsprøytning på vei inn i årets mørkeste fase.  Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Arktisk Filharmoni - Våroffer x 2 Start torsdag 17. nov 2022 19:00 Slutt 17. nov 2022 20:45 Arrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Les mer

torsdag 17. nov 2022 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Store Sal
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 17. nov 2022 19:00:00 - 20:45:00RArrangør Arktisk Filharmoni Sted Store Sal Kategori Klassisk

Til 100-årsjubileet for Stravinskijs ikoniske ballett Vårofferet gikk jazzmusiker og komponist Viljay Iyer sammen med filmskaperen Prashant Bhargava om en hyllest. Verket fikk navnet Radhe Radhe: Rites of Holi og er et mulitimediaverk med både film, musikk og elektronikk. Det utforsker et annet vårritual, nemlig den hinduistiske Holi-festivalen.

Filmen fanger den fargesprakende feiringen av kjærligheten mellom den gudommelige Krishna og Radha og musikken akkompagnerer denne fantastiske visuelle balletten. Komponisten selv kommer dessuten til Bodø og vil spille den ene pianostemmen i orkesteret. 

Første halvdel av konserten er viet Stravinskijs eget verk, men i en kompakt versjon med mindre besetning og uten dansere, som skapt for å settes sammen med Viljay Iyers nye hyllest.  

 

Mer om musikken: 

Vårofferet – en skandale 

Premieren skapte voldelige opptøyer i Paris og er regnet som tidenes skandale i kunstverdenen, men Vårofferet ente opp som det 20. århundrets mest innflytelsesrike verk og påvirket alt fra århundrets klassiske komponister til den eksentriske rockeren Frank Zappa. Nå har Cliff Colnot forminsket Stravinskijs enorme orkesterpartitur og her får du virkelig essensen i verket, i hans versjon for 12 musikere. Bevart er selvsagt den jagende energien og de pulserende rytmene fra originalen.  

 

Bak musikken til Radhe Radhe: Rites of Holi står komponisten og jazzmusikern Viljay Iyer. Han er blant de største navnene innen amerikansk jazz i dag med både grammy-nominasjoner og prestisjetunge priser på CV-en. 

 

Inngår i Arktisk Filharmonis abonnementsserier Full Storm, Stor Storm og Liten Storm. 

 

Medvirkende 

Dirigent: Tim Weiss 

Arktisk Filharmonis sinfonietta 

 

Program 

Igor Stravinskij – Vårofferet K015 (arr. for sinfonietta Cliff Colnot) 

- Pause 

Vijay Iyer, Radhe Radhe: Rites of Holi (musikk og film) 

Relaterte aktiviteter