Sommerøving på Sinus

I sommer kan Bodøband øve gratis på Sinus, og i tillegg få muligheten til å holde konserter i løpet av sommeren!

01.01.197000:00 Eline Christine Aunmo

Rasmus Adrian og Svein Bjørhusdal har god grunn til å glede seg til perioden framover. De skal åpne Sinus som gratis øvings- og konsertlokale for lokale band og artister hele sommeren.

For mange band er det utfordrende å finne rom å øve i, samtidig som smittevernreglene skal overholdes. Øverommene for musikklinja på Bodø VGS er stengt fordi de er for små. På Stormen er det god plass, og Bjørhusdal inntar dobbeltrollen som både smitteverns- og arrangementsansvarlig.

- Jeg kommer til å være sammen med bandene og artistene hele tiden når de er her. Vi setter opp en fast backline, og skal ha øvinger ca. fra kl. 12.00 til kl. 20.00 mandag til torsdag. Fredag er konsertdag!

Direktør i Stormen, Rasmus Adrian, mener det er viktig at Stormen bidrar til å hjelpe det lokale musikkmiljøet ved å tilby lokaler, og ønsker å utvikle et tettere samarbeid med både band, artister og klubber.

- Vi ønsker at artister, band og klubber som vil bruke Sinus til både øvinger og konserter tar kontakt med oss. På konsertene vil vi selge billetter, og band/artist får beholde alle billettinntektene. Leie av lokale vil selvfølgelig være gratis, understreker Adrian.

Den nye direktøren fikk en litt annerledes start enn forespeilet, men er ikke fremmed for å tenke nytt og alternativt. Han er opptatt av å utnytte konserthusets ressurser på best mulig måte, både når det gjelder rom og personale.

- Vi har et fantastisk konserthus med flotte lokaler! Det er synd hvis rommene skal stå tomme og ubrukte, så her må vi få folk inn. Under koronakrisa har også Stormen bidratt med sine ressurser på tvers i kommunen. Blant annet har vi overtatt vaktholdet på Stadiontunet Sykehjem, og produsert en sju timer lang TV-sending i samarbeid med 17. mai-komiteen. Her er det mange muligheter, sier han.

Ordfører Ida Pinnerød har uttrykt sin begeistring på sin Facebook-side:
«Av alle ting jeg er stolt av i Bodø er Stormen en av dem. Der jobber det så mange flinke, engasjerte og trivelige folk. Håper at mange band finner veien til dette tilbudet som supre Svein Bjørhusdal og Rasmus setter i gang på vårt Sinus!»

Band og artister som vil øve og holde konserter på Sinus i sommer, kan ta kontakt med Svein på e-post svein@stormen.no 🎤