– Dette var en suksess!

Jazz fusion-bandet Spillt Millk fyrte i gang Sinus Lokalt på mesterlig vis foran et fullsatt Sinus i går kveld.

01.01.197000:00 Eline Christine Aunmo

– Dette var en suksess, sier en fornøyd Rich Dooley etter konserten. Han er både bassist og komponist i Spillt Millk.

Med Astrid Thommesen i front på saksofon spiller bandet eksperimentell jazz, eller som de selv kaller det: «merkelige akkorder og polyrytmisk kaos du bare har drømt om». Drømmene ble virkelighet for publikum, som etter en lang periode med full konsertstopp under pandemitiden, var svært sulten på liveopptredener igjen.

– Hvis du lurer på hva i alle dager du har blitt dratt med på i kveld, så spiller vi jazz inspirert av andre sjangere som rock og funk, sier Rich fra scenen og blir møtt med latter fra et sittende publikum.

 Til tross for smittevernregler og sittende kafémøblering, var alle fornøyde med å få liv i kulturen igjen. At forholdene under konserten var litt annerledes enn vanlig, gjorde verken bandet eller support Jostein Steffensen noe.

– Sittende publikum føles trygt. Det er veldig fint, egentlig, og passer singer songwiter-stilen min, sier Jostein.

Både Spillt Millk og Jostein har vært med på Sommerøving på Sinus i løpet av sommeren. Her har lokale artister og band fått muligheten til å øve helt gratis, med tett oppfølging av arrangementsansvarlig på Sinus, Svein Bjørhusdal.

– Vi har vært veldig heldige med å få øve på Sinus i hele sommer. Det er nesten ikke til å tro at vi får øve og spille helt gratis, og med Svein her som bare fikser alt for oss. Det er helt utrolig, sier Rich. 

Sinus skal fortsette å være tilgjengelig som øvingslokale resten av høsten også. Øvingene foregår på hverdagene, mens fredagskveldene er satt av til konserter.

– Det er et veldig fint konsept, det gir mindre kjente artister muligheten til å spille foran et publikum. Svein er fantastisk og finner talentfulle, skjulte skatter som vanligvis ikke ville sluppet til på en stor scene. Det kommer nok til å bli mange suksesskvelder fremover i høst, sier Rich.

Jostein er også fornøyd med konseptet, og kommer gjerne tilbake med egen konsert.

– Det har vært veldig fint å få bruke Sinus som øvingslokale. Man får muligheten til å bare stå her og spille så lenge man vil. Det føles som man har all tid i verden til å bare spille. Jeg kommer veldig gjerne tilbake med egen konsert, avslutter han håpefullt.

 

Eline Aunmo
Eline Aunmo
Eline Aunmo
Eline Aunmo
Eline Aunmo
Eline Aunmo
Eline Aunmo