Sjelden flygel-duett 

26. februar kommer Leif Ove Andsnes til Stormen Konserthus, sammen med Marc-André Hamelin. På to flygler skal de spille musikk av Schumann, Debussy og John Adams, og de avslutter konserten med Stravinskijs storslagne verk, Rite of Spring

Kjøp billetter
22.02.202211:03 Tone Ingvaldsen

Det er sjeldent to flygler finner veien til samme scene – til samme tid. 26. februar kan publikum få oppleve nettopp dette i Stormen Store sal når Andsnes og Hamelin leverer en spennende og utfordrende konsert. 

En pianistsuksess 

Leif Ove Andsnes er en av Norges mest berømte og internasjonalt anerkjente klassiske musikere.  

Allerede i 2011 signerte han platekontrakt for Sony Plateselskap, og er siden en av Steinway´s eksklusivt utvalgte pianister i mange år.  

Andsnes er stadig aktuell med nye innspillinger, og samarbeider med store navn innenfor den klassiske musikken.  

I 2021 spilte Andsnes inn plate for DECCA, og takket være teknikken Stormen Konserthus i Bodø kan presentere, valgte han å spille inn platen nettopp her.  

Denne utgivelsen mottok jublende kritikk, blant annet fra det internasjonale anerkjente magasinet for klassisk musikk, Gramophone. 

Canadisk verdensklasse 

Denne gangen har Andsnes nok en gang med seg en bauta innenfor klassisk musikk til Stormen. Marc-André Hamelin er kjent over hele verden for sin uovertrufne blanding av fullendte musikerstil og strålende teknikk i alt fra de store verkene I det etablerte repertoaret til hans utfordrende utforskning av raritetene fra det 19., 20. og 21. århundret.   

Hamelin er også dagsaktuell med ny utgivelse av musikk på plate, som også har mottat strålende kritikk.  

Marc-Andre Hamelin har en rekke ganger vinner av Canadas fremste pris innen klassisk musikk, “Juno Award for Classical Album of the year.” 

Ballett fra Paris  

Konsertens avslutning – Stravinskijs “Rite of Spring” Hadde premiere i Paris’ hovedpulsåre på Theatres Champs-Elysees i 1913. Stykket er kjent som et av de første eksemplene på modernisme I musikken, og bemerket for sin brutalitet, barbariske rytmer og dissonans.  

Rite of Spring er et virkelig markert historisk verk i den klassiske verdenen, og vi kan forvente store følelser, varende inntrykk og stormende god teknikk fra de to pianogigantene.  

Denne stjernekonserten kommer til å sette spor i Stormen Store sal.