- «Den store Låtfesten» er en gavepakke

Sier den 24 år gamle artisten Thea Meyer fra Bodø, og legger til; - Tenk å kunne få oppfølging, mentorer, produsenter - ja et hvert behov blir dekket hvis man går videre i denne konkurransen.

17.06.202115:45 Eline Christine Aunmo

Det Meyer snakker om er «Den store Låtfesten», fra scenen under lanseringen av Stormen konserthus kunngjøring av årets musikalske folkefest. Sammen med Silje Halstensen, Jørgen Nordeng og Olav Nygaard, er hun til stede for å bidra til musikkglede, blest og positivitet i Bodø

- Dette er virkelig en «fair chance». At Bodø - vi som bor her får muligheten, en gylden anledning til veiledning i en vanskelig bransje. Og alle kan være med, ingen begrensninger, helt rått, sier låtskriveren.

Vil du delta i Den store låtfesten? Meld deg på her.

For artist Thea Meyer fra Bodø er «Den store låtfesten» en gylden mulighet for å kunne få proff veiledning i en vanskelig bransje. - Dette er en gavepakke, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

- Det er litt sånn - omtaler du Bodø som «byen» så kan du være med. Hvem som helst, både amatører, proffe, alle sjangre og alle aldre. Til og med band kan delta. Det handler om mangfold og det å skrive god musikk. Og nå stiller Stormen konserthus opp med et sinnsykt prosjekt, sier Nordeng.

En visjon ble født

For idéskaper og prosjektleder for «Den store Låtfesten», Alice Sivertsen, er arrangementet helt i tråd med konserthusets visjoner om å styrke lokalt kulturliv.

- Rasmus Adrian kom til meg og spurte om vi ikke skulle lage et «Stormen Grand Prix», og det han ikke visste var at jeg elsker Grand Prix. Slik ble ideen født, smiler prosjektlederen.

Hun forteller at tanker begynte å svirre. Hva kunne Stormen konserthus gjøre som ville være genuint i Bodø, som kunne løfte lokale musikere og bidra til engasjement på kryss og tvers i befolkningen? Hvem kunne bidra og hvor stort kunne dette bli?

- Så hadde vi et møte. Gjennomgikk en skikkelig brainstorming uten stengsler og begrensninger, og kom fram til en låtkonkurranse. Vi har virkelig knadd på denne ideen hele våren, smiler Sivertsen.

For prosjektleder Alice Sivertsen i Stormen konserthus er det en stor glede å kunne arrangere noe for hele lokalbefolkningen, om de er låtskriver, bidragsyter eller publikum. - Vi håper dette vi engasjere hele regionen, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

Etter hvert ble det etablert samarbeid med lokale og proffe aktører.

- Nå er Bodø Sentrum, Lydteamet, RYK, Nordnorsk Jazzsenter, Store Studio, Pia´s Ballettstudio, Fryd Dansestudio og ikke minst danselinja på Bodø VGS med i dette prosjektet, og ja det kan fort bli en skikkelig gavepakke - forhåpentligvis, til mange av de med en låtspire i magen, sier hun.

Kult konsept

Sivertsen er stolt av konseptet og mener det aldri før har blitt arrangert maken i Bodø, men har heller ikke hørt om andre byer med lignende konsept med så mange involverte. Det nærmeste hun kommer er låtkonkurransen i Grand Prix.

- Jeg synes dette er et kult konsept. Det er ingen regler for hvem som kan være med. Det er inkluderende på alle plan på ett eller annet vis og bygger opp folk som skriver musikk. Akkurat nå kjenner jeg meg lettet, og synes mottakelsen av «Den store Låtfesten» har vært utrolig positiv, sier Sivertsen.

- Tanken er at folk kan lage en låt på hvilken som helst måte. Terskelen er lav. Stormen konserthus stiller opp med profesjonelle folk som skal bidra til sluttproduktet, sier prosjektleder Alice Sivertsen i Stormen konserthus. (Foto: Christine Karijord).

Hun synes navnet ble fint, logoen tøff og at hele prosjektet er profesjonelt i alle ledd - akkurat slik det var planer om.

- Vi ønsker at dette skulle gjøres ordentlig når det først skulle gjøres. Vi fikk med oss solide programledere som skal følge prosessen til mål. Silje Halstensen og Jørgen Nordeng er flinke folk som gjør seg på scenen. Slikt er også viktig. Det er ikke enkelt å formidle musikk, og da var ansiktene utad viktig for konseptet, sier prosjektlederen.

For hele bodøregionen

Sivertsen forteller at selve konkurransen er for alle låtskrivere, musikere og sangere bosatt i bodøregionen. At fristen for å sende inn en låt er 15. august.

- Hvem som helst kan sende inn en låt de har skrevet, og alle vil bli vurdert av en jury. Av låtene som kommer inn, vil åtte gå videre til en finale som skal holdes i Stormen konserthus 22 januar 2022. Vinneren stemmes frem av publikum, både fra salen og de som ser showet hjemmefra, forteller Sivertsen.

Vinneren får en promopakke til en verdi av 50.000 kroner. Prosjektet skal spre glede i sentrum. En enorm mulighet for å kunne spille ball med dyktige folk.

- Vi håper å kunne gjøre dette til en tradisjon i Stormen konserthus, kanskje ikke hvert år, men hvert annet år. Det skal løfte byen og regionens musikere og styrke byens kulturelle storstue som et levende konserthus for alle, sier Sivertsen.

- Det er litt sånn at dersom du omtaler Bodø som «byen», da kan du melde deg på «Den store Låtfesten», sier Jørgen Nordeng, som sammen med Silje Halstensen skal følge låtkonkurransen helt i mål den 22 januar 2022. (Foto: Christine Karijord)