- Det handler ofte om sunn fornuft

Event- og salgssjef Erlend Fransplass (28) har aldri opplevd fulltallige konsertsaler og normal drift i jobben sin.

07.05.202114:12 Eline Christine Aunmo

- Jeg begynte her 30. mars i 2020, og har kun opplevd Stormen Konserthus i en pandemi. Jeg har bare hørt rykter om fulle saler og stormende jubel, så jeg gleder meg veldig til vi er tilbake til normalen, sier Erlend.

Han forteller om opplevelsen av strenge restriksjoner. Om det å skjønne og fortolke hva alt egentlig betyr i praksis til enhver tid.

- Jobben min er å skape rammer rundt konserter og arrangementer, sørge for at det er trygt for både ansatte og publikum. Rammene kommer Erna med fra øverste hold, så er det Bodø kommunes fortolkninger vi forholder oss til. Jeg har hatt en kalender i konstant endring siden dag én på jobb, og føler meg heldig som har så mange flinke medarbeidere, forteller han.

Han forteller om håp og synsing. Skal man gjennomføre, eller skal man ikke.

- Det er ikke så lett å planlegge arrangementer når man ikke vet om de lar seg gjennomføre. Det blir et dilemma. Vi vil så gjerne skape opplevelser for folk og i en periode kan det se greit ut. Så stenger plutselig alt ned før man vet ordet av det. Og det er umulig å gjette på om noe lar seg gjennomføre når smittetallene stadig endrer seg. Det har jeg virkelig fått kjenne på, sier Erlend.

Den røde tråden blir ofte «trygt eller ikke trygt».

- Jeg har brukt mye tid på å sjekke ut hva som er gjeldende akkurat nå. Hva er lov og hva er ikke lov. Og ikke minst - hva er anbefalt og hvordan skal vi tolke dette? Til syvende og sist handler det ofte om å bruke sunn fornuft. Det fikk jeg ofte som svar når jeg ringte Bodø kommune. Likevel forsøker vi hele tiden å strekke oss så langt det går innenfor reglene som gjelder, forteller han.

Han innrømmer at det noen ganger er demotiverende når planer går i vasken gang på gang.

- Likevel mener jeg vi har taklet koronasituasjonen godt. Jeg har lært mye, men nå savner jeg folk. Jeg savner publikum og gleder meg stort til å se hva Stormen Konserthus virkelig er, smiler event- og salgssjeften.