For Birgitte (32) og barna ble «Lørdag i Stormen» en etterlengtet opplevelse

Birgitte Nordby er alenemamma til tre, og innrømmer at det tidvis kan være både hektisk og utfordrende å finne noe som hele gjengen har glede av, og kan gjøre sammen. - For oss var «Lørdag i Stormen» midt i blinken, sier 32-åringen.

28.09.202110:44 Tone Ingvaldsen

Familielivet er definitivt hektisk. Det er mye som skjer og det er mye å holde styr på. Barna mine er mellom ni år og ni måneder, og jeg må si det er fantastisk å oppleve et tilbud i byen som passer for alle tre. Det er rett og slett superhyggelig når det skjer noe som hele familien kan gjøre sammen i byen. Under «Lørdag i Stormen» så glemte vi alt som heter hverdagsstress, smiler Birgitte.

Hun ler når hun skal fortelle om prosessene før hun og barna kommer seg ut. Enten er det kaos, eller så går alt etter planen.

– I helgen gikk alt etter planen. Ungene gledet seg veldig til å oppleve Morten og Saft Suse fra NRK Super. Og showet var midt i blinken. I tillegg var det deilig å oppleve liv i byen. Det er ikke hver dag at bybildet fylles av familier, unger og en slik trivelig stemning, sier småbarnsmoren.

Ukas høydepunkt

Birgitte forteller at det var store forventninger når de to eldste barna fikk vite hva familien skulle bruke lørdagen til.

– I tillegg til Morten og Saft Suse så fikk ungene prate med Sjørøverbass, og det var en ballongmann som laget artige kreasjoner. Jeg liker at byen blir brukt på denne måten. En ting er aktivitetene, en annen sak er det å møte folk. Vi har vært i en tid hvor det har vært lite av akkurat det, sier Birgitte.

Hun mener det er en fordel at mange av aktivitetene var gratis, at det er lavterskel og ikke for dyrt.

– Det koster å ta med seg en hel flokk ut for å finne på noe som passer for alle. Så jeg synes det er fint at «Lørdag i Stormen» tilrettelegges for alle slags familier, også oss, sier hun.

Hun beskriver en magisk stemning og forteller om mamma-gleden når små barneøyne lyser opp.

– Jeg setter stor pris på at byen blir mer enn bare shopping og café. Derfor har vi også benyttet oss av tilbud fra Stormen bibliotek tidligere, med både høytlesning og andre aktiviteter for de minste. «Lørdag i Stormen» kan fort bli et holdepunkt i en travel hverdag. Noe å glede oss til. Vi kommer definitivt til å benytte oss av dette tilbudet igjen, sier hun.

– Endelig fikk vi åpnet dørene og bydd på oss selv

Familiekonseptet «Lørdag i Stormen» er et nytt konsept i Stormen-kvartalet hvor konserthuset og biblioteket inviterer barnefamilier til forestillinger, aktiviteter og opplevelser mellom klokken 11.00 og 14.00.

– Og dette skal vi gjøre hver lørdag. Det er så artig for oss å endelig åpne dørene og få bydd på oss selv. I helgen hadde vi 600 besøkende og det var 440 som fikk billetter til forestillingen med Morten og hunden hans Saft Suse. Dette er et varig konsept, helt uavhengig av vær og vind, sier kommunikasjonssjef Tina Andersen i Stormen konserthus.

Hun forteller at målet er å gjøre Bodø til en enda bedre by å bo i, og at småbarnsfamilier er en viktig del av konserthusets satsning fremover.

– Vi satser nå tungt på barn og unge, både gjennom «Lørdag i stormen», Sinus Café og etter hvert arrangementer rettet mot studenter. Vi hadde to forestillinger med Morten og Saft Suse, og alle billettene ble revet vekk på tre minutter - så dette tror jeg var etterlengtet, sier Andersen.

Hun sier Stormen gjerne tar imot tilbakemeldinger på tilbudet som var på lørdag, og at konserthuset ønsker forslag til relevante tilbud for barn og unge.

– Nå på lørdag er det åpent hus igjen, og vi vil alltid stille med café, aktiviteter og forestillinger. Det meste helt gratis. Tilbud som dette har biblioteket vært råe på i flere år, og nå gleder vi oss over å kunne samarbeide i Stormen-kvartalet, sier hun.