Nå kommer Stormen-produsentens hjertebarn til byen

Det var den melankolske pianomagien og sangen «All On Board» i NRK-suksessen Exit som gjorde at produsent Elisabeth Trones Berg fikk øynene opp for den norsk-amerikanske artisten Luke Elliot. - På lørdag kommer han til Sinus, forteller hun.

05.10.202115:11 Tone Ingvaldsen

- Jeg satt og så på siste episode av Exit, og der satt det en kjekk mann som spilte piano og sang. Umiddelbart traff han noe i meg, og jeg måtte bare finne ut hvem denne artisten var. Jeg skjønte at han var amerikaner, men regnet med han bodde i USA og at det ville være vanskelig å få han til Bodø. Men så leste jeg meg opp, fant ut at han hadde bodd i Norge lenge, var gift med datteren til Jørn Hoel og hadde turné nå i høst, forteller Ber

Spennende historie

Stormen-produsenten forteller om den fascinerende historien hun oppdaget når hun gjorde research for å lære mer om Elliot. Om hans tilfeldige møte med den norske musikkjournalisten Eirik Mosveen i New York, og den videre reisen til Norge som nå har resultert i at Elliots musikkarriere begynner å ta av.

- Jeg er veldig svak for denne musikksjangeren. Jeg har ei melankolsk musikksjel. Når jeg booker til Stormen konserthus, er det ikke bare musikk jeg selv liker - men noen ganger treffer musikken en nerve som gjør at jeg tenker det umulig kun kan være meg som blir berørt. Luke Elliot formidler små fortellinger fra et levd liv på en ekte og vakker måte, forteller Berg.

Hun trekker paralleller mellom artisten og andre store navn som Sivert Høyem, Bob Dylan og Nick Cave.

- Han er elegant og byr på dype tanker og følelser gjennom gode historier og poetiske tekster. En perfekt start på høsten her nord. Dette er mitt hjertebarn som jeg virkelig gleder meg over å ha fått til konserthuset. Han er på tur opp, og jeg tror det kan bli lenge til neste gang vi får oppleve Luke Elliot, sier Berg.

- Jeg gleder meg til å komme til Bodø

Luke Elliot (37) som er født i New Jersey, kom til Norge for fem år siden. Nå ser han fram til å ta fatt på turnélivet etter halvannet år med alt fra TV-produksjoner til låtskriving og ikke minst venting etter kansellerte turnedatoer.

- De neste årene har jeg veldig lyst til å leve turnélivet. Jeg er avhengig av å opptre, og det blir et slags tomrom når jeg ikke får stå på en scene. Å opptre gjør meg til et komplett menneske og jeg er heldig som har en kone som forstår hva det handler om. Jeg er rett og slett heldig, sier Elliot.

Han forteller om turneer og omfavnelse av musikken han lager i både Tyskland, Sverige og Norge. Om låter som skapes etter hva som inspirerer han i livet.

- Jeg har nok ikke skjønt det helt enda, men mottakelsen jeg har fått har vært helt magisk. Jeg føler meg beæret og gleder meg til å komme til Bodø, sier artisten.

På sinus skal han levere fra sine to album Dressed for the Occation og The Big Wind, i tillegg til noe nytt. Sistnevnte «The Big Wind» som ble sluppet i mai i år, omtales av musikk-kritikere som en melodisk, vakker og inderlig sterk rundreise i Elliots univers. Her tar han utgangspunkt i store og katastrofale stormer, hva de har betydd for folk og hva konsekvensene har blitt som følge av dem. Tematikk som lett kan overføres til både små og store stormer i egne liv.

- For meg er det en trang å lage musikk. Når jeg står på en scene så er jeg meg selv. Det er der alt føles naturlig. Alt utenfor er borte. Det er her og nå, sier artisten.