Måtte krangle med mentor for å vokse som artist

Simen Neverdal var vant til å produsere musikk selv. Det førte til full klinsj første gang han og mentor Fred Endresen snakket sammen.

Den Store Låtfesten
09.02.202214:37 Tina Charlotte Andersen

Låtfesten-finalisten har produsert egen musikk i flere år med tydelig inspirasjon fra 80-tallet. Han forteller at Låtfesten har vært en reise for han som artist og ikke minst som låtskriver. 

- Når jeg så Låtfesten-utlysningen tenkte jeg at jeg måtte prøve noe nytt og for første gang fikk jeg en norsk tekst i hodet. Jeg hørte refrenget inni meg og satte meg ned og laget demoen. Det har vært en inspirasjon at mange sier at de liker teksten på låta såpass godt, forteller Simen. 

Hør låten her

Men han innrømmer at demoen som ble levert i sommer er et stykke unna den ferdige låten som nå har over 6000 avspillinger på Spotify.

Mentormøte som snudde 

En av de tingene Simen hadde gledet seg aller mest til var å få egen mentor og tid i studio. Derfor ble han litt overrasket da det nesten ble krangel i første møte med mentor Fred Endresen fra Studio Nord. - Vi skjønte fort at vi var så uenige at vi ikke visste om vi kunne samarbeide, sier en ærlig Neverdal. Vendepunktet kom da Simen, etter å ha tenkt seg litt om, kom frem til at det handlet om å tørre å slippe kontrollen. - Jeg kom frem til at jeg vet hva jeg vil, men kanskje ikke hva jeg BØR gjøre. Jeg bestemte meg for å stole på han. 

Resultatet er, ifølge Simen, en låt som er litt mindre 80-talls og er mer i retning av å være en feelgood poplåt. Ikke minst så mener han at samarbeidet har betydd mye for han selv som artist. - Det tok tid å skjønne hva han (Fred) ville og at det ikke nødvendigvis var de sidene jeg synes var sterk med låta som han var opptatt av. Det var aspekter jeg ikke hadde tenkt på. Han hjalp meg å bli mer klar for å skape musikk for alle og ikke bare for musikere, sier Simen om sin mentor.

Fred Endresen fra Studio Nord var usikker på om han var riktig mentor for Simen etter første møtet. Men samarbeidet ble etter hvert veldig godt, og var en viktig prosess for artisten i Simen. - Nå vet jeg hvilken artist jeg vil være, sier han.

Ny inspirasjon

Møtet ble en inspirasjon for en artist som har hatt mye skrivesperre i pandemien. "Kem du va" var faktisk den første som ble skrevet etter en lang tørke. At det ble norsk var tilfeldig i følge han, men det blir definitivt ikke siste gang for artisten. - Etter å ha kun skrevet engelsk i mange år, så var det befriende å skrive på norsk. Jeg kan skrive på en helt annen måte, litt mindre pompøst, mener Simen. Han har i etterkant skrevet flere låter på norsk som snart er klar til utgivelse. Skrivesperren er helt borte.

Ifølge han er det ikke tekstene han tidligere har vært mest stolt, det har vært mer helheten med musikken;  -men det føler jeg at jeg har blitt mye sterkere på nå, sier Neverdal. Mentor Endresen mener også han er en sterk tekstforfatter. I følge han fortalte han Simen i første møtet at det var nettopp teksten som hadde gjort at han hadde lyst å jobbe med artisten. Han bekrefter også at det første møtet var såpass kræsj at det ikke var en selvfølge at det skulle bli et samarbeid.

- Jeg er veldig glad for at det ble det, og at vi fikk det ut av veien så tidlig, sier Endresen. Fred har studio i Mosjøen og har hatt to av Låtfesten deltagerne hos seg, både Simen og Sivert. 

Skal gi alt

Finaleshowet 2. april er noe Simen gleder seg veldig til. Inntil da blir det samlingshelg på Kjerringøy med deltagerne hvor det blir fokus på samhold og det skal lages musikkvideo. I tillegg blir det middag i Kvitstua i Hver gang vi møtes-stil hvor det kan hende det blir noen akustiske opptredener for hverandre. 

-Det er spennende det som kommer nå fremover. Når det gjelder showet så er jo dette en feelgoodlåt, og jeg tenkte for meg selv at dette kan bli en låtfesten anthem-låt, en sånn alle-synger-med-på-refrenget-låt, i følge Neverdal. Etter overveldende tilbakemeldinger etter låtslippet håper han fortsatt det er mulig. Og når det gjelder showet, så lover han full gass. -Jeg ser for meg et skikkelig show hvor vi får ut energien som er i sangen. Jeg skal i hvert fall gi alt, lover artisten.