«Mr. Foggerty» - en ny unik medarbeider i Stormen

Det var en lykkens dag for renholdsmedarbeiderne i Stormen konserthus da «Mr. Foggerty» entret staben. - Denne lille maskinen dreper virus og bakterier, og har lettet arbeidet vårt enormt, forteller renholdsleder Elin Eide-Robertsen (55) i Stormen konserthus.

22.12.202011:02 Eline Christine Aunmo

Hun forteller om den lille praktiske maskinen som spruter ut fogg på alt av berøringsoverflater, og som brukes i både Stormen konserthus og Stormen bibliotek.

- Jeg føler vi har fått en helt ny og unik medarbeider. «Mr. Foggerty» som vi kaller han, spruter ut en helt spesiell fogg som desinfiserer og tar vekk alt av bakterier, sopp, mugg og som også dreper virus. Den lager en hinne som fester seg etter en halvtime på overflaten av møbler, dørhåndtak, toalett, disker, bord, stoler og ellers alt av berøringsflater som vi mennesker tar på, forteller Eide-Robertsen.

Renholdsmedarbeiderne Anita Fagermo (59), Marian Eide (50), Dolores Sand (43) og Elin Eide-Robertsen (55) i Stormen konserthus og Stormen bibliotek er enig om at «Mr. Foggerty» er unik. - Han har lettet hverdagen vår, sier Eide-Robertsen.

«Yes»

Da hun fikk høre om maskinen, tenkte hun bare «yes», for det har virkelig ikke vært enkelt å jobbe med renhold i tiden med korona.

- Vi har fått en medhjelper som letter jobben vår enormt. Fra å gå rundt og tørke dørhåndtak, trappegelender, dørlåser og alt mulig annet to til tre ganger om dagen, i tillegg til det vanlige renholdet vi har - så bruker vi nå tre timer i uka på å fogge hele konserthuset og hele biblioteket. Det er helt utrolig, som en drøm, smiler Eide-Robertsen.

Hun forteller at «Mr. Foggerty» koster omkring 10.000 kroner, og at den nye medarbeideren bidrar til mindre arbeidsbelastning, som slitasje på armer, hender, skuldre og rygg.

- Renhold er tidvis veldig tungt arbeid, og særlig den siste tiden vi har vært inne i. Og siden maskinen også er testet og vist seg effektiv mot Covid-19, så er «Mr. Foggerty» rene mirakelmaskinen på mange plan, sier hun.

En trygghet for publikum og ansatte

Tilbakemeldingen fra de som bruker konserthuset og biblioteket er veldig gode.

- Folk kommer til oss og forteller at de føler seg veldig trygg her. Særlig pensjonistene som kommer på lunsjkonsert på fredager kjenner seg mye tryggere etter at «Mr. Foggerty» kom i hus, sier Eide-Robertsen.

Og selv om det egentlig er nok å fogge hver fjortende dag, så brukes maskinen over hele linja, én gang i uka.

- Vi ønsker å ha litt kortere tid imellom hver gang vi fogger for å være på den sikre siden, sier renholdslederen.

Renholdsleder Elin Eide-Robertsen (55) i Stormen konserthus og Stormen bibliotek er lettet over en enklere arbeidshverdag med nyansatte «Mr. Foggerty».

En tøff tid

Eide-Robertsen forteller at det å jobbe med renhold under Covid-19 har vært ekstremt tungt.

- Likevel er yrkesstoltheten stor, og innsatsen vi gjør kommer fra hjertet. Vi har stort eierskap til både konserthuset og biblioteket, og føler jobben vi gjør skaper trygghet for alle andre, slik at de kan benytte seg av tilbudene som er, sier Eide-Robertsen.

Hun forteller at frekvensen av renholdet før «Mr. Foggerty» tidvis var tredoblet grunnet Covid-19, med samme antall medarbeidere. I tillegg var det, som over alt ellers i samfunnet, store bekymringer for smitte, mye usikkerhet og mange nye rutiner å sette seg inn i.

- Derfor føler vi oss virkelig heldig. Opplæringen fikk vi hos Fram Kino, som også har en fogger. Dette er et hjelpemiddel vi kommer til å benytte oss av videre, også etter koronatiden. «Mr. Foggerty» er ansatt hos oss, og han kan helt klart redde liv - også i fremtiden. Jeg håper flere får gleden av en slik maskin, det er virkelig verdt investeringen, smiler Eide-Robertsen.

(Foto: Christine Karijord)

Fakta om «Fogging»:

  • "Fogging" vil si at man ved hjelp av en enkel, motordrevet sprøyte legger en hinne av desinfeksjonsmiddel over områdene om skal rengjøres.
  • Når hinnen er lagt, trenger man kun å vente ca 1 minutt på at desinfeksjonsvæsken reagerer med omgivelsene og dreper bakterier, virus og sopp.
  • Metoden er svært effektiv fordi den dekker store flater veldig kjapt og fordi væsken som brukes er alkoholfri, nedbrytbar og ufarlig for omgivelsene.

Kilde: www.skydda.no