Nå lanseres «Stormenkvartalet»

Stormen konserthus og Stormen bibliotek slår seg på lag og har bestemt seg for et tettere samarbeid. - Stormenkvartalet blir et løft for fremtidige store og spennende fellesarrangement, forteller leder Trud Berg i Stormen bibliotek.

11.12.202016:55 Eline Christine Aunmo

Hun og direktør Rasmus Adrian i Stormen konserthus starter nå samarbeidet med en felles julefeiring. For første gang er det laget en felles programbrosjyre som viser alt man kan oppleve i både konserthuset og i biblioteket gjennom julen 2020.

- Vi har funnet et felles merkenavn, og tar nå Stormenkvartalet i bruk for å synliggjøre de arrangementene som begge kulturinstitusjonene står bak. Under byggingen av konserthuset og biblioteket ble prosjektet kalt «kulturkvartalet», og nå tar vi begrepet tilbake gjennom et nytt og felles merkenavn, sier Berg.

Leder Trud Berg for Stormen bibliotek synes det er både gledelig og kjempeviktig at Stormenkvartalet nå skal løftes fram i samarbeid med Stormen kulturhus, og mener et felles juleprogram var en fin start. (Foto: Christine Karijord)

For Adrian og Berg er det viktig å finne en felles plattform for å skape arrangementer som komplimenterer hverandre og som dekker alle typer behov hos publikum.

- Gjennom et samarbeid kan vi skape opplevelser for alle. Vi ønsker å tenke sammenheng, skape arrangementer som samler publikum i alle aldre, ha røde tråder og felles tematikk på tvers av husene. Første skritt i samarbeidet er et felles program for julen, sier Adrian.

Et viktig juleprogram

Juleprogrammet i Stormenkvartalet er laget variert med håp om å bidra til en trivelig juletid for folk i alle aldre.

- Jeg synes Stormenkvartalet har fått til et imponerende aktivitetsnivå denne julen, tross koronasituasjonen. Jeg er glad vi får feiret denne julen selv om vi er i en vanskelig tid. Det blir både julekonserter, ballett og andre kreative innslag, sier Adrian.

Både Berg og Adrian håper mange tar turen innom for å få med seg det som skjer i Stormenkvartalet denne litt spesielle julen, og at aktivitetene og arrangementene kan gi folk både julestemning og verdi.

- Vi som offentlige aktører har et ansvar for å gi folk juleglede. Og jeg er enig med Rasmus, vi har klart å skape et variert program som favner bredt for folk i alle aldre, sier Berg.

Direktør Rasmus Adrian for Stormen konserthus jobber for tiden fra København og er avbildet foran juletreet på rådhusplassen. Han gleder seg til å komme «hjem» til Bodø for å løfte Stormenkvartalet videre i samarbeid med Stormen bibliotek. (Foto: Privat)

Barnemusikkfestival

Ett av flere mål videre for Stormenkvartalet er å skape en barnemusikkfestival.

- Barnefestivalen «Big Bang» er eksempel på noe som er i en planleggingsfase. Her vil også orkesterinstitusjonen Arktisk filharmoni være med. Jeg må si det blir en stor fornøyelse og en glede å jobbe videre med dette sammen med Trud og Stormen bibliotek, sier Adrian.

Han mener biblioteket og konserthuset har vært preget av å være to helt forskjellige organisasjoner.

- For oss er det både gledelig og kjempeviktig at vi nå skal løfte Stormenkvartalet sammen, jobbe målretta mot felles prosjekter og få en bedre og større flyt mellom husene. Arrangementene vi skal lage vil skape bevegelse mellom husene, og jeg gleder meg til vi skal lage programmer sammen, løfte fram tema og kulturelle uttrykk i fellesskap, sier Berg.

For folket

Adrian mener det er viktig folk får eierskap til Stormenkvartalet, og at det som skal skapes er i tråd med behovene til befolkningen.

- Vår oppgave er å registrere behov, ønsker og krav fra folk. Endringen vi nå gjennomfører er med et blikk mot publikum og deres behov. Stormenkvartalet skal være for bredden i samfunnet. Og det vil et sterkt samarbeid med biblioteket bidra til i høyeste grad, sier Adrian.

For både Berg og Adrian handler også løftet som nå gjøres om Bodøs rolle som kulturhovedstad i 2024.

- Vi er to svært viktige kulturinstitusjoner midt i Bodø by. Vi skal ikke bare løfte, men bære byen framover, sammen. Vi skal vise muskler og styrke Bodø2024, sier Adrian.