Nå flytter Mari (28) til Bodø for å jobbe med dans

Mari Woll har fått jobb som produsent for dans og scenekunst i Stormen konserthus. - Jeg har fått inntrykk av Bodø som en levende plass med mye spennende som skjer, sier 28-åringen som pakker sammen i Oslo og vender nordover 1. september.

30.06.202110:33 Eline Christine Aunmo

Woll forteller at hun søkte på stillingen for dans og scenekunst i Stormen konserthus fordi hun ønsker å jobbe med å gjøre dans og scenekunst mer tilgjengelig.

- Jeg er opptatt av hva ulike kulturuttrykk kan tilføre hverandre og hvordan disse kan berike livene våre. Stormen konserthus, med Stormen bibliotek ved siden av, legger til rette for en allsidig kulturell møteplass, der hvor dans og scenekunstfeltet kan utvikles i samspill med andre uttrykksformer, sier Woll, som har fått inntrykk av at det eksisterer et godt engasjement for dans i Bodø.

- Jeg ser denne nyopprettede stillingen som en mulighet for å styrke dansekunsten i området ytterligere, sier hun.

Stormen konserthus nye produsent for dans og scenekunst Mari Woll (28) flytter til Bodø og begynner i ny jobb 1. september. - Jeg ser denne nyopprettede stillingen som en mulighet for å styrke dansekunsten i området ytterligere, sier hun. (Foto: Ingeborg Bjerke Styve)

Nyttig erfaring for konserthuset

Woll har en bachelor i samtidsdans fra Trinity Laban Conservatoire og Music and Dance i London, kulturledelse fra universitetet Sørøst-Norge og en påbegynt master i dansevitenskap ved NTNU.

- Etter studiene har jeg blant annet jobbet som koreograf og scenekunstner, men det var under studietiden i London at jeg utviklet en stor interesse for det organisatoriske og administrative aspektet ved scenekunst, som etter studiene startet en arrangementsrekke sammen med tre andre kunstnere.

- Det fungerte som en sosial møteplass der kunstnere fra ulike disipliner presenterte arbeidet sitt. Og senere har jeg jobbet som administrator for Trinity Laban sin audition i Oslo og fungert som alumni-ambassadør for institusjonen, forteller Woll.

Hun mener kombinasjonen av erfaringer fra kunstnerisk, organisatorisk og administrativt arbeide vil bli nyttig ved Stormen konserthus.

- Jeg ønsker å jobbe med og skape en sosial møteplass gjennom dansen, der publikum får en helhetlig og unik opplevelse når de besøker Stormen konserthus, sier Woll.

- Opplevelsen blir til i møte med publikum

I dans og scenekunst er Woll opptatt av at opplevelsen som skapes blir til i møte med publikum.

- Dans og scenekunst oppstår i samspill med resten av samfunnet, og vil derfor også kunne reflektere tendenser ved det. Derfor mener jeg det er viktig å jobbe med mangfold og representasjon innenfor feltet, sier 28-åringen.

Derfor er det viktig for henne å arbeide med å skape plass for ulike uttrykksformer, stemmer og historier som er nødvendig for at dansen og scenekunsten skal forbli en levende kunstform.

- Derfor er måten dans og scenekunst presenteres på relevant. Hvordan konteksten og rammene rundt verket bidrar til publikumsopplevelsen er noe som bør tar i betraktning i arbeidet med dans. Derfor er også det som skjer før og etter en forestilling av stor betydning, sier Woll.

Viktig med samarbeid i Bodø

For Woll blir det viktig å opprette og vedlikeholde gode samarbeid med lokale danseaktører i Bodø, Nordland og Nord-Norge.

- Blant annet ønsker jeg å jobbe for å utvikle muligheter for at dansekunstnere med lokal tilknytning kan utvikle verk og utforske koreografiske ideer i samarbeid med Stormen konserthus, sier Woll.

Samtidig ønsker hun at konserthuset skal være en arena der publikum kan oppleve internasjonal dansekunst.

- Med tanke på at Bodø har et ungt dansemiljø, med danselinje på videregående, så ønsker jeg også å jobbe for å utvikle tilbud for og samarbeid med denne målgruppen, sier Wold, som gleder seg til å flytte til Bodø - en by hun forventer vil by på både overraskelser og nye opplevelser.

- Jeg setter pris på at Bodø ikke er for stor by, og gleder meg til turmuligheter og fin natur. Jeg ønsker å møte byen med åpent sinn, og er veldig spent, avslutter 28-åringen.

To nye ansettelser i konserthuset

Direktør Rasmus Adrian i Stormen konserthus gleder seg over ansettelsen av Mari Woll

- I tillegg til Mari, har vi også ansatt svenske Maria Lith (64) som produsent for det klassiske området i konserthuset. Dette er en treårig prosjektstilling, og Maria vil ta med seg mye erfaring til Bodø, sier Adrian.

Han forteller at Lith er ansatt på bakgrunn av stor kunnskap om klassisk musikk, produsenterfaring og et stort internasjonalt nettverk.

- Maria skal jobbe med konserthusets klassiske programmer, og både hun og Mari blir viktige bidrag i arbeidet med å utvikle innhold, profil og relasjoner til samarbeidspartnere både i og utenfor Bodø, sier Adrian.

For direktør rasmus Adrian i Stormen konserthus er det gledelig å ansette to nye produsenter med bred erfaring. - Og at begge to flytter til Bodø er veldig bra for byen, Stormen konserthus og videre prosjekter, sier Adrian. (Foto: Christine Karijord)